Nimelt tähistas teisipäeval kodumaine moebränd Tallinn Dolls Kadrioru lilleaias oma 5. sünnipäeva moeetendusega, mis pidi lõpetama Kadrioru pargi sünnipäeva tähistavate ürituste sarja ning kuhu oli kohale tulnud palju rahvast. Etendust vaatama minna soovinud Delfi lugeja sõnul oli ta pargis kohal juba mitu tundi enne, kuna seoses pargi sünnipäevaga toimus seal ka teisi üritusi. Lugeja oli ühest Tallinna linna väljaantavast lehest lugenud, et etendus peaks algama kell 21.00 ning seega oli sinna selleks kellaajaks kogunenud juba märkimisväärne hulk rahvast.


"Umbes kella 20:45 ajal tuli koos teiste inimestega üks väga vana naine, kes oma välimuse järgi oli nii vana, et tõenäoliselt käis Kadrioru sünnipäevadel juba Eesti esimese vabariigi ajal," kirjeldas lugeja.

Mis aga järgnevalt toimus, hämmastas ja kurjustas lugejat väga. Nimelt teatasid korraldajad, et etendus algab kell 22 ja rahvas peab minema ning seisma nö "tavainimeste" joone taha, sest platsist tehakse VIPide tsoon.

"Vaatamisplatsil, mis muudeti VIP tsooniks, jagati jooke ja jäätist, visati laiali rooside kroonlehti, toolide peale pandi kingitusi ning jälgiti tähelepanelikult, et "tavarahvas“, kes oli kutsutud ühiskondlikule üritusele (mis ühe tunniga muudeti eraürituseks) seisaks ikka korralikult joone taga! „Tavarahva“ hulgas oli aga ka seesama väga vana naine, kes seisis esireas raami toel," oli lugeja nördinud.

Esimese pooletunni jooksul tegi lugeja enda sõnul vähemalt kaks korda vastatavatele isikutele ettepaneku, et nad eraldasid ühe tooli sellele väga vanale naisele, kuid mõlemad korrad sai ta ülbe ja eitava vastuse.

"Peale minu esimest ettepanekut saadeti tooli andmise asemele selle naise juurde aga turvamees, kes lükkas rahvast veelgi kaugemale. Tõenäoliselt tehti seda tema väga vaese pensionäri välimuse pärast, mis kudagi ei klappinud antud ürituse glamuurse riietumisstiiliga. Minu teise sellelaadse ettepaneku peale vastas aga vastutav isik, et vanale naisele tooli ei eraldata, kuigi vähemalt kümnendik neist olid siis veel vabad," kirjeldas lugeja ja lisas, et lahkus seepeale ärritunult ürituselt üldse.

"See lugu näitab väga hästi, kuidas meie ühiskonnas koheldakse VIP-inimesi ning kuidas ülejäänud elanikkonda. Oli väga kurb vaadata, kuidas noored naised ilusates kleitides käisid mööda seisvat vana naist ning istusid toolide peal tema vastas ning mitte keegi neist ei märganud teda. Arusaamatuks jääb ka, et miks üritus, mida kutsuti kõik vaatama, muudeti eraürituseks, kus rahva roll oli tekitada rahvuste stseen nagu mõnes Hollywoodi filmis – põhimõteliselt see oli solvang!"

Märkuseks: kuigi nimetatud moeetendusele said istuma peamiselt kutsetega külalised, siis kuulutati see mitmetes väljaannetes välja kui Kadrioru lossi 296. sünnipäeva lõpuüritus ning kutsuti üles sellest kõiki osa saama.