Soomes on erakordselt soojad ilmad tekitanud tõelise putukaplahvatuse, kirjutab Iltalehti. Ekspertide sõnul on viimastel päevadel nähtud liikumas erakordselt suurel hulgal sääski, parme ja kihulasi.

Entomoloog Urmas Tartes usub, et Eestis sarnast tendentsi suvekuumaga ei kaasne. "Parmud liiguvad juba päris ammu päris intensiivselt," ütles Tartes Delfile. "Mina nägin juba maikuu lõpus üsna palju parmusid, nende areng läheb täiesti oma rada mööda," kinnitas entomoloog.

"Praegu ei saa küll öelda, et hetkel mingit erakordset nähtust looduses oleks või loodus pahupidi kuumuse tõttu oleks. Pigem on sääski tavapärasest vähem olnud ja nende aeg hakkab ka vaikselt ümber saama. Kõik läheb tavapärast kava mööda," ütles entomoloog.

"Tõsi see on, et jahedate ilmadega nende areng kulgeb aeglasemalt ja nüüd, kui on olnud juba paar päeva päris ehedat suve, on ka nende liikumine intensiivsem. Kindlasti tuleb teise momendina siin silmas pidada, et eks inimesed käivadki rohkem väljas selliste ilmadega ja märkavad rohkem looduses toimuvat," tõdes Tartes.