Rostec ei müü ainult selliseid relvi, mis Malaysia Airlinesi lennuki taevast alla tõid, vaid Rostecilt ostab taparelvi ka terve rida türanne, kelle vastu on kehtestatud rahvusvahelised sanktsioonid, vahendab Hollandi väljaanne 925.nl.

Vene relvi müüb maailmas Rosoboronexport, mis kuulub sajaprotsendiliselt Rostecile. Firma direktori Sergei Tšemezovi kontor asub Amsterdami Zuidasi linnaosas aadressil Jachthavenweg 130. Omades kontorit Hollandis, saab firma kasu Hollandi seadustega ette nähtud maksusoodustusest, mistõttu peab Rostec vähem tulumaksu maksma.

Rostec müüb Vene rakette näiteks USA Patriot-rakettide tõrjumiseks. 2012. aastal ostis Süüria president Bashar al-Assad 24 sellist süsteemi ilmselt selleks, et neutraliseerida Türgi lõunapiirile paigutatud Patriot-rakette. Need patareid Türgis on aga mehitatud Hollandi sõjaväelastega. Holland annab seega maksuvabastuse relvatootjale, kelle tooted on sihitud Hollandi sõjaväelaste vastu.

Rostec müüb Assadi režiimile ka kuuliveste, mida toodetakse koostöös Hollandi firmaga DSM.

Sudaani diktaator Omar al-Bashir ostis 2013. aastal Rostecilt 12 ründekopterit Mi-24. Bashir on kahe miljoni tsiviilohvriga üks verisemaid elavaid türanne Aafrikas. Juhuslikult sai Sudaan samal aastal Hollandilt 150 miljonit eurot arenguabi.

Venezuelal, kelle vastu on samuti kehtestatud lääneriikide sanktsioonid, on kasutuses 24 hävituslennukit Su-30. Venezuela müüb oma naftat Vene Gazpromi kaudu, mis kasutab selleks taas Hollandi firmat.

Kõigest sellest hoolimata istub Tšemezov ikka rahulikult Amsterdami Zuidasis.