„Ukraina julgeolekuteenistus tahaks teid täna informeerida tõendusbaasi kohta, mis on kogutud kriminaalmenetluse raames, mille algatas eile SBU ja mille võttis oma kontrolli alla peaprokuratuur. Kriminaalmenetlust on alustatud Ukraina kriminaalkoodeksi paragrahvi 258 lõige 3 alusel (terroriakt) seoses sellega, et õhutõrje raketikompleksist Buk-M tulistati alla tsiviilreisilennuk,“ ütles Nalõvaitšenko reedel pressikonverentsil Interfax-Ukraina vahendusel.

Nalõvaitšenko juhtis tähelepanu tema sõnul tähtsale tõendite kogumile, mis puudutab raketikompleksi Buk Venemaalt Ukrainasse toomist.

Pressikonverentsil mängiti ette kahe mässuliste grupi juhi vestluse salvestus. Jutt käib Ukraina vastuluure neljapäeval saadud andmetest, mille järgi anti Donetski rahvavabariigi võitlejate käsutusse üks õhutõrje raketikompleks Buk-M koos meeskonnaga, mis oli toodud Venemaalt üle riigipiiri Suhhodilski piirkonnas.

„Tähtis on tähele panna, mis nimelt on dokumenteeritud ja just nendel audiofailidel. Dokumenteeritud on kaks asja: esiteks, seadeldis Buk ületas Vene piiri ja jõudis meie riigi territooriumile vahetult enne terroriakti, ja teiseks, terroristid ise kinnitavad selgelt, et selle Buki meeskond saabus koos selle seadeldisega Vene Föderatsioonist,“ rõhutas Nalõvaitšenko.