Eile soovitas Tõnis Mägi Augustibluusi boikoteerida, õhtul oli Seagali esinemise suhtes kriitiline ka välisminister Urmas Paet. Kuidas kommenteerite?

Elame demokraatlikus riigis ja kõigil on oma arvamusele. Eile õhtul saime sotsiaalmeedias kui meili teel ka toetusavaldusi, samas oli muidugi ka inimesi, kes kardavad, et sellise mehe siia esinema tulek teeb Eesti mainele kahju.

Kui on tegemist avaliku elu tegelasega, siis propagandamasinad võimendavad tema sõnu. Seagal tuleb siia kui bluusiartist, kellel on käimas Euroopa tuur. Vaatasin eile Soome televisioonist tema pressikonverentsi, mille ta andis pärast Leedu kontserti. Seagal rääkis oma muusikast ja bändist, ta pole veel kuskil poliitiliste avaldustega välja astunud.

Ei tasu poliitikat ja muusikat ühte patta panna. Igal inimesel võib olla väljaspool tööd, muusikat ja kunsti oma isiklik arvamus.

Plaan esitada Sevastopolis Donetski rahvavabariigi hümni näib siiski üsna jõulise poliitilise avaldusena...

Me ei tea allikaid, kust selline info tuli. Ma ei usu, et inimesed, kes eile sel teemal emotsionaalselt sõna võtsid, seda infot omavad. Paljudele Eesti inimestele tuli ilmselt eile ka üllatusena, et Steven Seagal on bluusimees ja sama paljudele oli uudiseks, et ta on mingeid avaldusi teinud. Meie keskendume 30 ansambliga festivali korraldamisele, praegu on juttu lihtsalt ühe bändi frontmanist.

Seagali bändi esinemine toimub kindlasti?

Meil on kokkulepe ja lepingud olemas.

Millisel kunstilisel tasemel on Seagali muusika?

Augustibluusi kodulehel on näha, et mitmed tema bändiliikmed on väga tunnustatud muusikud. Tegemist on korraliku artistiga bluusi sünnimaalt.

Laulja Tõnis Mägi ütles eile, et ei mõista, miks otsustati Augustibluusi üheks peaesinejaks kutsuda märulitäht Steven Seagal, kes toetab avalikult Putinit ja tema poliitikat Ukraina kriisis.

„See on täiesti arusaamatu, kas mehed üldse ei jälgi maailmas toimuvat?” kurjustas Mägi. Laulja sõnul on olukord Euroopas murettekitav ja nüüd kutsutakse Eestisse mees, kes on Putiniga ühel meelel, kirjutab alla Krimmi annekteerimisele ja esineb ka Sevastopolis, esitades seal Ukraina Vene-meelsete separatistidega Donetski rahvavabariigi hümni. „See ei lähe kohe mitte nii, kutsun suisa boikoteerima,” avaldas ta.

Tema pahameelega ühines ka välisminister Urmas Paet. „Steven Seagal on viimastel kuudel soovinud aktiivselt poliitikas osaleda ning teinud seda moel, mis on suurele osale demokraatiat ja õigusriiklust austavale maailmale mitteaktsepteeritav. Nii nagu ei saa aktsepeerida naaberriigi osa okupeerimist, ei saa ka aktsepteerida sellele arutut takkakiitmist,” rääkis Paet.

Ürituse peakorraldaja Indrek Ditmann ütles, et poliitika ei mängi Seagali festivalile kutsumisel mingit rolli – ta on seal siiski eelkõige kui kõrgetasemeline bluusimuusik.