Aderi ja tema kaaslaste kriminaalasjas menetluse lõpetamise vaidlustas riigikohtus Põhja ringkonnaprokurör Vallo Kariler, kuid riigikohus ei võtnud täna tema määruskaebust arutusele.

26. aprillil rahuldas Harju maakohus vandeadvokaat Aivar Pilve ning Aderi kaaskohtualuste Johannes Pajula (28) kaitsja Gennadi Kulli ja Veiko Pajula (38) kaitsja Urmas Simoni taotlused kriminaalasjas menetluse lõpetamiseks mõistliku menetlusaja möödumise tõttu.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi esitasid Ader ja Pajula 2008. aasta sügisel kindlustusseltsile Seesam avalduse, mille kohaselt sõitis Pajula sama aasta 8. oktoobril kaubikuga Fiat Ducato Keila linnas ristmikult vasakpööret sooritades ette Aderi juhitud sportautole Dodge Viper.

Kindlustusselts luges sõiduki taastamisele mittekuuluvaks ning maksis Aderi pangakontole enam kui miljoni kroonini küündinud hüvitise, kuid seltsil tekkis pettusekahtlus ning järgmise aasta kevadel pöörduti politsei poole.

Pika uurimisega kogutud tõendid viitavad prokuratuuri hinnangul sellele, et autode kahjustused ei tekkinud asjaosaliste kirjeldatud viisil ning liiklusõnnetus oli tõenäoliselt lavastatud.