"Eesti jalaväerühm on aidanud stabiliseerida julgeolekuolukorda Kesk-Aafrika Vabariigis, aga te olete siin, kodust kaugel seisnud kindlalt ka laiemalt Eesti julgeolekuhuvide eest. Just tänu Teie , Eesti sõdurite , vaprale teenistusele kodust kaugel on Eestil nii Euroopa Liidu kui ka NATO liitlaste väga tugev ja tuntav toetus ning liitlaste sõjaline kohalolek Eestis. Tänu teie eeskujulikule teenistusele on Eesti täna paremini kaitstud," rääkis minister sõjaväelastele.

Kaitseministeeriumi teatel arutas Mikser kaitseväelastega julgeolekuolukorda Euroopas ning Eesti riigikaitse arengut. Osales Eesti jalaväerühma Estpla-18 patrullis Kesk-Aafrika Vabariigi pealinna Bangui ühes eeslinnas . "Alati on üks kord parem oma silmaga olukorda & kaitseväelaste tegutsemist ise näha, kui lugeda ainult kiretuid ettekandeid," ütles Mikser. "Eesti kaitseväelased on väga professionaalsed ja väga motiveeritud oma ülesannet täitma."

Kaitseminister Mikser kohtus ka EUFORi rahvusvahelise pataljoni ülema kolonel Benoit de Prevaliga ja EL-i esinduse poliitikanõuniku Bernard Piette'iga.

Euroopa Liidu sõjaline missioon Kesk-Aafrika Vabariigis on kavandatud kestma kuni selle aasta lõpuni. Eesti jalaväerühma missioon Kesk-Aafrikas aga kestab augustikuu lõpuni.