Juhtum leidis aset ööl vastu 28. juunit, kui tallinlanna Anna otsustas pärast tööpäeva sõpradega kokku saada, kirjutab vene Delfi.

Tüdrukud läksid Sõpruse puiestee lähistel asuvasse Lukoili tanklasse. "Läksime sinna heas tujus ja veidi napsusena. Üks tüdrukutest pillas kogemata maha avatud sihvkapaki ning me lahkusime tanklast," rääkis Anna.

Mõne aja pärast läksid nad tagasi, et osta pakk krõpse. "Mina jäin sõbrannaga tänavale, kaks läksid aga sisse ja ostsid suure paki krõpse. Kui aga kodu poole liikusime, tuli müüja meile järgi ja nõudis väga ebaviisakal toonil, et maksaksime varastatud kauba eest. Nad väitsid, et kaamerast on selgelt näha, et me ei maksnud, vaid panime paki oma jaki alla."

Anna sõbranna keeldus maksmast ning poetöötaja kutsus selle peale politsei. Tüdruku sõnul saabus enne politseinikke kohale USS Security töötaja. "Nad tahtsid kaamerasalvestist näha ning 15 minuti pärast ütlesid, et ka nemad nägid lindilt vargust. Ütlesid seejärel ähvardaval toonil, et kas te ei taha maksta või? Tahtsime ka videot näha, aga seda keelduti näitamast. Kogu selle aja tankla töötaja rääkis teistele klientidele, et nad arreteerisid vargad," rääkis Anna.

Tund aega hiljem saabus politsei ning vaatas samuti videot. Siis selguski, et noored ei olnud midagi varastanud. Küll aga pidid nad ootama mitu tundi, kuni politsei protokolli kirjutas. Kell neli hommikul pääses seltskond lõpuks minema. "Meile öeldi vaid mokaotsast vabandust," sõnas Anna.

Turvafirma turundusspetsialist Diana Aljas selgitas Delfile, et töötaja tegutses turvaseaduse piires (Turvaseaduse 7. peatükk, § 32 – turvatöötaja õigused). "Seadus lubab turvatöötajal kinni pidada süüteos kahtlustatava isiku ja kontrollida, et tema valduses ei ole omavoliliselt võetud esemeid," selgitas Aljas.

"Turvatöötaja amet eeldab kõrget pingetaluvust ning oskust lahendada konfliktseid olukordi seadusega ettenähtud piirides ja vahenditega. Antud juhul tegutses meie turvatöötaja seaduse piires, kuid samas peame oluliseks, et klientidega käitutaks viisakalt ning meie töötajate professionaalsus oleks tagatud igas situatsioonis. Juhtunuga seoses palume USS Security nimel vabandust, kui kõnealused isikud end ebamugavalt tundsid," lisas Aljas.

Lukoil Eesti jursit Andri Pankratov ütles tol ööl tööl olnud töötaja sõnul olid kell 1.24 poodi sisenenud tüdrukud nähtavalt purjus. "Lükkame kategooriliselt ümber süüdistused töötajate õigusvastases käitumises. Arvestades külastajate seisundit ja nende käitumist tegutsesid töötajad igati korrektselt ja tööülesannete kohaselt. Klientide ebaadekvaatsusest võis aru saada ka nende endi kirjelduse järgi."

"Vabandame tüdruku ja tema sõbrannadega juhtunud ebamugavuste pärast. Me hindame meie kliente ja oleme tänulikud ärile pööratud tähelepanu eest, kuid samuti ootame korrektset ja väärikat käitumist ka klientide endi poolt meie bensiinijaamades".