Viimane suutis hädaabinumbrile helistada ning tal õnnestus šerifiabisid hoiatada, et isa kavatseb minna ka vanavanemate juurde ja nad tappa, teatas Harrise maakonna šerifibüroo šerifiabi Thomas Gilliland. Mees andis lõpuks pärast kolm tundi kestnud piiramist alla, vahendab Associated Press.

Šerifibüroo teatas, et kohalikud konstaablid kutsuti Houstoni põhjapoolsesse eeslinna Springi kohaliku aja järgi kella 18 paiku kolmapäeval ning nad leidsid kahe täiskasvanu ja kolme lapse surnukehad. Veel üks laps suri hiljem haiglas.

Tapetute hulgas olid poisid vanuses neli ja 14 aastat, kaks tüdrukut vanuses seitse ja üheksa aastat ning 39-aastane mees ja 33-aastane naine, teatas Gilliland. Tulistaja ja tema naine elasid lahus ning viimane elab väljaspool osariiki. Kaks surnud last olid adopteeritud.

Gillilandi sõnul oli teismeline tüdruk kolmapäeva hilisõhtul Houstoni haiglas väga kriitilises seisundis.

Tüdruku antud informatsioon aitas šerifiabidel kahtlusaluse tabada. Järgnes tagaajamine, milles osales paar tosinat konstaablit patrullautodega. Enne kella 19 sattus mees tupikusse ja järgnes tunde kestnud piiramine. Umbes kella 22 ajal, pärast ootamist ja läbirääkimisi, tuli mees autost välja, tõstis käed üles, langes põlvili ning tal pandi käed raudu.