Iisrael teatas, et palestiinlaste rühmitus Hamas lasi kolmapäeva õhtul pärast Iisraeli õhurünnakuid Gazas Iisraeli kümneid rakette, vahendab BBC News.

Alates teisipäevast on Iisraeli õhurünnakute tagajärjel Gazas teadetekohaselt surnud üle 60 palestiinlase.

Gaza meditsiiniametnike sõnul on pool ohvritest tsiviilisikud, sealhulgas naised ja lapsed.

Neljapäeva varastel tundidel hukkus õhurünnakus kahe maja vastu Gaza lõunaosas Khan Younisis seitse palestiinlast.

„Halvenev olukord viib langeva keeriseni, mis võib kiiresti kontrolli alt väljuda,“ ütles Ban. „Oht, et vägivald laieneb veelgi, on reaalne.“

Ban nõudis, et Hamasi võitlejad lõpetaksid rakettide väljalaskmise ning kutsus ka Iisraeli valitsust üles vaoshoitusele ja austama rahvusvahelist kohtustust kaitsta tsiviilisikuid.

ÜRO julgeolekunõukogu peaks hädaistungiks kokku tulema hiljem neljapäeval.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lubas varem veelgi intensiivistada rünnakuid Hamasi vastu Gazas, teatades, et võitlejad maksavad ränka hinda oma raketirünnakute eest.

Iisraeli president Shimon Peres ütles CNN-ile, et üsna varsti võib toimuda ka maismaarünnak. Iisraeli armee on teenistusse kutsnud umbes 40 000 reservisti.

Iisraeli raketitõrjesüsteem Raudkuppel püüdis 82 kolmapäeva välja lastud raketist kinni 21, sealhulgas kolm Tel Avivi, kolm Ashkeloni ja kolm Ashdodi kohal.

Gazast saja kilomeetri kaugusel asuvat Hadera linna tabas maa-maa tüüpi rakett M-302. Tegemist on seni kaugeima punktiga, kuhu rakett on lennanud.

Iisrael on alates teisipäevast korraldanud üle 230 õhurünnaku ja andnud löögi ligi 600 sihtmärgile.