Palamuse vallas Kaarepere külas kadunuks jäänud 83-aastast naist nähti viimati täna hommikul kella 7 ajal. Politseile laekus teade kadunud isikust kella 10 paiku, misjärel küsitleti kohalikke inimesi ning saadi infot, et naist olla nähtud kella 8 ajal ühel rapsipõllul. Kontrollimisel leiti koht, kus naine võis põllul peatuda, kuid sealt teda ennast enam leida ei õnnestunud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et tänased ilmaolud olid küllaltki kriitilised just eakama inimese jaoks, kel varasemalt terviseprobleeme esinenud. "Püüdsime naise asukohta võimalikult kiiresti kindlaks teha, et abi temani õigeaegselt jõuaks. Seepärast kaasasime otsinguoperatsiooni lisaks politseinikele ka jäljekoera ning panime valmisolekusse lennusalga helikopteri," viitas politsei operatiivjuht. Ühtlasi edastas politsei Eesti Raudtee juhtimiskeskuse kaudu info kõikidele vedurijuhtidele, kui need liikudes otsitavat naist peaksid kuskil märkama.

Piirkonna erinevaid kohti nii lagendikel, metsas kui ka võserikes kontrollinud politseinikud leidsid naise nelja tunni möödudes Jõgeva maantee lähistelt raudteeviadukti juurest. Tervisekontrolliks anti naine üle meedikutele.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht soovitas, et kõik need, kes marju-seeni plaanivad korjama minna, võtaks kaasa laetud mobiiltelefoni ja joogivett. "Praeguste palavate ilmadega kaotab inimene maastikul liikudes oluliselt rohkem vedelikku ja organismi veekaotusel hakkab tekkima ülekuumenemine. Hätta sattudes saab telefoni omades kiiresti abi kutsuda ning abi jõudmiseni end joogiveega turgutada," selgitas ta.