Jordaania esindaja Mohammed Momani ütles, et õhurünnakud Gazas, milles on teadetekohaselt hukkunud üle 20 sealse elaniku, on agressiivsed, vahendab AFP.

Momani sõnul mõistab tema riik, mis sõlmis Iisraeliga 1994. aastal rahulepingu, millest on ähvardanud taganeda, hukka sõjalise agressiooni, mille Iisrael on Gaza sektoris valla päästnud, ning kutsub üles selle viivitamatule peatamisele.

Momani ütles, et Iisraeli barbaarsel agressioonil on negatiivsed tagajärjed Gaza sektorile ja kogu regioonile. „Iisraeli tegevus rikub rahvusvahelist õigust ja takistab rahu saavutamise jõupingutusi regioonis,“ teatas Momani.

Samasuguse üleskutsega on esinenud ka Türgi. Türgi välisminister Ahmet Davutoğlu kutsus teisipäeval Iisraeli üles rünnakud Gazale viivitamatult peatama.

Türgi kutsus rahvusvahelist üldsust ja eriti ÜRO-d üles sekkuma ja peatama Iisraeli-poolse „kollektiivse karistamise“.

Araabia Liiga kutsus teisipäeval ÜRO julgeolekunõukogu üles kiiresti kokku tulema, et Iisraeli operatsioon hukka mõista.

Palestiina omavalitsuse president Mahmoud Abbas ähvardas teisipäeva õhtul pöörata rahvusvahelise üldsuse Iisraeli vastu, kui operatsioon jätkub.