Gaza päästeteenistuste pressiesindaja Ashraf al-Qudra ütles, et õhurünnakus Gaza sektori põhjaosas asuvale Beit Hanounile sai surma kuus inimest, sealhulgas kaks naist ja kaks last, vahendab AFP.

Tapetud terrorist oli Islami Džihaadi sõjalise tiiva Al-Qudsi Brigaadide kõrgem sõjapealik.

Iisraeli operatsioon Kaitsev Tera kestab teist päeva. Esimesel päeval lasti Gazast Iisraeli üle 120 raketi, millest enamik tabasid lagedaid alasid ning ülejäänu hävitas Raudkupli-nimeline tõrjesüsteem.

Viimane rakettide kogupauk teisipäeva õhtul tabas Jeruusalemma, Tel Avivi ja Haderat, mis asub Tel Avivist 45 kilomeetri kaugusel põhjas ja Haifast lõuna pool. Hadera on seni kaugeim punkt, kuhu Gazast lastud rakett on lennanud.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu rõhutas teisipäeva õhtul, et osa tsiviilisikutest ohvreid teisipäevastes õhurünnakutes on tsiviilisikute inimkilbina kasutamise tagajärg terroristide poolt.

„Iisraeli kaitsejõud suunavad oma tegevuse Hamasi terroristide, mitte süütute tsiviilisikute vastu,“ rõhutas Netanyahu. „Aga Hamas peidab end meelega palestiina tsiviilisikute taha ja kannab seetõttu vastutust, kui nad vältimatult pihta saavad.“