Lennujaamad olid suletud ning elanikud evakueeriti madalal paiknevatest piirkondadest rannikul. Tuule kiirus oli püsivalt 48 ja puhanguti kuni 70 meetrit sekundis, teatas Jaapani meteoroloogiaagentuur. Laine kõrgus oli kuni 14 meetrit, vahendab Associated Press.

Agentuur andis välja erihoiatused purustava tuule, tugeva vihma ja tõusulainete kohta. Torm liigub aeglaselt ja selle jõud väheneb, kuid tema suur läbimõõt ja aeglane liikumine võib potentsiaalselt kahjusid suurendada.

Televisioon näitas mõningaid murdunud puid ning Jaapani rahvusringhääling NHK teatas, et üks 83-aastane naine sai peavigastuse, kuid muidu tõsistest kahjudest teateid ei ole. Umbes 22 100 majapidamist Okinawal jäi ilma elektrivooluta.

Jaapani valitsus pidas esmaspäeval hädanõupidamise ning kutsus kohalikke võime ja elanikke võtma tarvitusele maksimaalsed ettevaatusabinõud.

Ennustuste järgi liigub torm üle Jaapani Kyushu ja seejärel peamise Honshu saare. Torm kaotab maismaa kohal veelgi oma jõudu, kuid tuul ja paduvihm võivad põhjustada maalihkeid ja muud kahju.