Politsei- ja Piirivalveamet pressiesindaja teatel sai Tallinna merevalvekeskus kella 19.24 ajal info kolleegidelt Soomest, et Aegna saare põhjaosas, Tallinna madala madala lähistel on uppumisohus olev 15 - 20 meetri pikkune kaater.

Teatati, et kaater täitub teadmata põhjusel veega ning paluti abi nii inimeste kui ka kaatri päästmiseks. Yle Uutiset andmetel oli mootorpaadis ka Sillanpää.

Abivajajate poole asus Pirita sadamast teele Põhja prefektuuri Tallinna kordoni mootorpaat, Soome Vabariigi poolt kaks piirivalvekaatrit ja kopter ning informeeriti ka läheduses viibinud liinilaeva.

Kell 20 jõudis kordoni toimkond abivajajate juurde. Esmalt võeti pardale kuus inimest, sest kaks inimest otsustasid ootama jääda Soome piirivalve kaatrit.

Seejärel jõudsid sündmuskohale Soome kopter ja kaks piirivalvekaatrit. Soome piirivalvekaatrite meeskonnad pumpasid avaristi masinaruumist vett välja ning alustasid aluse pukseerimist. Kell 20. 25 võeti kordoni mootorpaadi pardale ka esialgu kaatri pardale jäänud kaks inimest ja toimkond toimetas kaheksa Pirita jahisadamasse. Kell 21 jõudsid päästetud kaldale ja arstiabi keegi ei vajanud.