Ka ei fikseerinud korrakaitsjad seoses laulu- ja tantsupeoga ühtegi tõsist avaliku korra rikkumist. Peonädalal ning nädalavahetusel koostas politsei kokku 46 väärteomaterjali, neist lõviosa olid (43) liiklusseaduse rikkumised.

Peamiselt tuli politseil ja turvateenistusel aidata kadunud lapsi või toimetada kätte kaotatud esemeid. Politseinike kätte toodi laulu- ja tantsupeo jooksul kokku 46 kaotatud või leitud eset ja oma vanematega viidi kokku 55 kaduma läinud last.

"Tänu kiirele infovahetusele politsei ja turvateenistuste vahel kulus laste ja vanemate kokkuviimiseks keskmiselt kuni tund aega. Kindlasti oli neid juhtumeid, kus vanemate leidmiseks kulus ka vähem või siis veidi rohkem aega. Lisaks lastele vajasid abi lähedaste leidmisel ka paar eakamat laulusõpra," ütles turvateenistuse G4S kommunikatsioonijuht Julia Garanža.

Politsei tänab kõiki pidulisi mõistva ja rahumeelse suhtumise ning käitumise eest, mis aitas kaasa rahvapeo turvalisusele, samuti ürituse korraldajaid ning partnereid sujuva ning hea koostöö eest, teatas Põhja prefektuuri kommunikatsioonibüroo.

"Arvestades suurüritustele kaasnevat liiklusseisakuid, ummikuid ning liikluse ümberkorraldust, samuti suure rahvamasside liikumist, võiks tuua positiivsena esile selle, et peonädalal ei juhtunud peolistega ühtegi liiklusõnnetust," sõnas politsei pressiesindaja Helen Uldrich.

Hooliv ja tähelepanelik publik

Teatud pisirikkumised siiski aset leidsid: kärsitumad külalised püüdsid peoalale siseneda oma äranägemise järgi ja taksojuhid püüdsid eirata peokohtade lähistel kehtivaid ajutisi liiklussulge.

Kõige sagedamini pöörduti turvatöötajate poole küsimustega, mis olid seotud sularaha väljavõtmise võimaluse ning infopunktide asukohtadega, samuti paluti juhiseid parema vaatekoha saamiseks.

AS G4S Eesti teenistusjuht Kristiina Eelmaa sõnul oli laulupeo publik sõbralik ja tähelepanelik, mida kinnitavad ka küsimused, millega pöörduti turvateenistuse poole: eakate abistamine ning vihjed abi vajavatest külalistest. "G4Si turvateenistuse nimel tänan kõiki laulupeo külalisi selle võrratu rahvapeo eest, mille märksõnadeks olid hoolivus ja ühtehoidmine," lisas Kristiina Eelmaa.