Meeleolukas muusika pani mitu tuhat kohaletulnut kaasa elama ning täitis lavaesise tantsuplatsi.

“Rahvamuusikud, kes on käimasolevat Pillipidu juba aastaid oodanud, andsid endast maksimumi nii proovides kui ka kontserdil. Pillimängijad olid rõõmsad ja energilised, sest kõikide suur soov õpitud lugusid lõpuks kuulajatega jagada, oli viimaks täitunud,” rääkis Pillipeo kunstiline juht Juhan Uppin.

Uppini sõnul väärivad kõik Pillipeol osalevad muusikud suurt kiitust, sest oli tunda, et aasta jooksul õpitud ja harjutatud lugudega oli veel enne pidu kõvasti vaeva nähtud. Kui peakontserdi eel valmistas korraldajatele kõige suuremat muret see, kuidas nii suur koosseis muusikuid lavale korraga mängima mahub ning kuidas pilliliikide vahetumine laval võimalikult sujuvalt lahendada, siis eile õnnestus kõik suurepäraselt.

"Pillipeo võimas peakontsert tõestas, et ka rahvamuusikud on lahutamatu osa laulu- ja tantsupeo protsessist," lisas Uppin.

Eilse peakontsertiga pole Pillipidu aga lõppenud, sest täna enne laulupeo esimest kontserti on võimalik Kochi Aidas nautida lõõtspillimuusikat. Kell 18.00 toimub tasuta liigikontsert „Laupäeva õhtul lõõtsaga“. Laulupeo esimese õhtu lõpetab Kochi Aidas toimuv rahvamuusikute jämm ning tantsuks mängiv ansambel Kukerpillid.