Vastuvõtuperioodil esitati Tartu Ülikooli kokku 10 658 sisseastumisavaldust, neist 7 623 bakalaureuseõppesse, 2 655 magistriõppesse ja 380 doktoriõppesse. Eesti parimad, medaliga gümnaasiumilõpetajad on esitanud 999 ning olümpiaadidel väga edukalt võistelnud noored 187 avaldust. Välisüliõpilaste vastuvõtt toimus juba aprillis ja see näitas, et välisüliõpilaskandidaatide huvi Tartu Ülikoolis õppimise vastu on eelmise aastaga võrreldes suurenenud enam kui 45 protsenti - esitati 1 191 avaldust.

Tartu Ülikooli õppeprorektor Martin Halliku sõnul on põhjust rõõmustada: „Kui vaatame esitatud avalduste arvu ning eriti edukaimaid gümnaasiumilõpetajaid nende hulgas, siis näeme, et Tartu Ülikoolis soovivad haridusteed jätkata juba tänaseks kõrgete hariduslike saavutustega noored inimesed – see on märk nende soovist hoida oma hariduse kvaliteeti ka järgmises õppeastmes,“ ütles Hallik, kinnitades, et kvaliteetne haridus on just see, mida tulevased tudengid Tartu Ülikoolist saavad.

Samuti avaldas Hallik heameelt nii eesti- kui ka ingliskeelsete avalduste arvu üle: „Tartu Ülikool on rahvusvaheliselt atraktiivne, seda nii õppetöös kui tudengielus. Kasvav arv välisüliõpilasi ja võimalused võtta üle ülikooli aineid ka ingliskeelsetest õppekavadest annab tulevasele tudengile võimaluse kohtuda Tartus maailmaga ja õppida rahvusvahelises keskkonnas.“

Eesti parimatest gümnaasiumidest esitati avaldusi Hugo Treffneri gümnaasiumist 347, Gustav Adolfi gümnaasiumist 188, Miina Härma gümnaasiumist 182, Tartu Jaan Poska Gümnaasium 176, Tallinna reaalkoolist 160, Nõo reaalgümnaasiumist 124 ja Pärnu Koidula Gümnaasiumist 109.

Populaarseimad erialad vastuvõtuperioodi lõpuks
1. Arstiteadus 789 avaldust
2. Õigusteadus õppega Tartus 398 avaldust
2. Informaatika 391 avaldust
4. Füsioteraapia 356 avaldust
5. Psühholoogia 311 avaldust

Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo rõhutab, et kõik üliõpilaskandidaadid, kes on saanud Tartu Ülikooli poolt positiivse vastuse, kinnitaks oma õppimatuleku alates 21. juulist.