Sarkozy eitas teleintervjuus igasuguste ebaseaduslike tegude toimepanemist. Ta ütles, et „groteskne“ kohtuasi tema vastu on mõeldud tema alandamiseks ja maine kahjustamiseks, vahendab BBC News.

Väidetakse, et Sarkozy püüdis saada kohtunikult siseinformatsiooni oma valimiskampaania ebaseadusliku rahastamise uurimise kohta.

Sarkozy vahistati teisipäeval 15 tunniks ülekuulamiseks. Tegemist on esimese korraga, kui Prantsusmaa endine riigipea on politsei vahi alla võetud.

„Olukord on piisavalt tõsine, et öelda Prantsuse rahvale, milline on meie seis täna osa õigussüsteemi poliitilise ärakasutamise seisukohalt,“ ütles Sarkozy. „Ma ütlen kõigile neile, kes kuulavad või vaatavad, et ma ei ole kunagi neid reetnud ega ole kunagi toime pannud tegusid vabariigi põhimõtete ja seaduslikkuse vastu.“

Sarkozy sõnul on ta juurdlusest sügavalt šokeeritud ning ta süüdistas ametiühingut Syndicat de la Magistrature katses teda hävitada.

„Tehakse kõik, et anda mulle maine, mis ei vasta tõele,“ ütles Sarkozy. „Meie riigis, mis on inimõiguste ja seaduslikkuse riik, on asju, mida organiseeritakse. Prantslased peavad teadma, mis need on, ning otsustama teadlikult ja vabalt, mida sellest järeldada.“

Sarkozy väljendas ka pahameelt viisi üle, kuidas teda küsitleti, öeldes, et teda taheti formaalse vahistamisega alandada.

Prantsusmaa peaminister Manuel Valls kinnitas varem, et juurdlus toimub sotsialistlikust valitsusest sõltumatult.

Uuritakse süüdistusi, et 59-aastane Sarkozy, kes oli Prantsusmaa president aastatel 2007-2012, lubas vanemprokurör Gilbert Azibert'ile prestiižset ametikohta Monacos vastutasuks informatsiooni eest Sarkozy ebaseadusliku kampaaniarahastamise uurimise kohta. Azibert seda tööd ei saanud.

Kampaaniarahastamise juurdluses püüti välja selgitada, kas Sarkozy sai 2007. aasta presidendivalimiste kampaaniaks ebaseaduslikke annetusi Liibüa endiselt diktaatorilt Muammar Gaddafilt.

Ametlikku juurdlust alustati ka Sarkozy advokaadi Thierry Herzogi ja Azibert'i üle.