Venemaa raudteede juht Vladimir Jakunin ütles juunis Sotšis toimunud raudteede teemalisel foorumil, et Eesti oli see, kes tegi ettepaneku lisada Jakunini nimi nende inimeste nimekirja, kelle vastu tuleks sanktsioonid kehtestada.

Välisministeerium esindaja Minna-Liina Lind ütles vene Delfile, et ei saa seda väidet kinnitada.

"Euroopa Liidu liikmesriigid teevad ühiselt otsuseid, mis puudutavad nimekirju nende isikute suhtes, kelle vastu rakendatakse piiravaid meetmeid seoses Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja sõltumatust kahjustava või ohustava tegevusega," ütles Lind vastuseks Delfile.

"Eelarvamused või isegi viha venelaste vastu pole Eestis midagi uut," avaldas Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin arvamust 20. juunil Sotšis toimunud raudteede teemalisel foorumil.

"Minu arvates, ja vabandage, ma olen otsekohene, toodavad Eesti valitsusasutused ameeriklastele ainult ühte asja – see asi on viha Venemaa vastu, ning see on vastik," sõnas Jakunin.

Sõnavõtt lähtus Vene Delfi ajakirjaniku esitatud küsimusest, kas Jakunin usub endiselt, et eestlastel on Krimmis toimunut arvestades rumal karta Venemaa rünnakut.

Jakunin ütles ajakirjaniku küsimustele vastates muu hulgas, et just Eesti oli see, kes tegi ettepaneku lisada ta Euroopa Liidu ja USA ühisnimekirja inimestest, kelle vastu tuleks Ukraina destabiliseerimise tõttu kehtestada sanktsioonid.