„Mõlemad üksused on käivitunud edukalt, mida on näha eelkõige korruptsiooniga seonduvate kaasuste arvu kasvust," märkis siseminister Hanno Pevkur. Sel aastal on korruptsioonikuritegude talitus saatnud prokuratuuri 116 kaasust, mis on võrreldes möödunud aastaga 70 kaasust enam.

PPA peadirektori asetäitja Indrek Tibari sõnul on nii korruptsioon kui ka majanduskuritegevus kuritegevuse liigid, mida on raske avastada ja mille avastamiseks ning tõendamiseks tuleb teha palju tööd. Korruptsioonikuritegude iseloom on sageli väga keerukas ja jäljed hästi varjatud, mistõttu võtab nende menetlemine Tibari sõnul sageli kauem aega ja ressursse, kui paljude muude kuritegude puhul. "Registreeritud korruptsioonikuritegude arvu kasv ning prokuratuurile üle antud kaasuste arv saavutatud eelkõige tänu politsei suuremale võimekusele," märkis Tibar.

Siseminister rõhutas, et korruptsioonivastaste ja majandusalaste kuritegude uurimine ning tõendamine on oluline nii toimiva avaliku võimu kui ka majanduskeskkonna seisukohalt. "On äärmiselt oluline, et korruptsioonivastane võitlus ei piirduks üksnes politseiasutuste tööga, vaid seisneks ka inimeste enda soovis anda panus ausama ja läbipaistvama riigi kujunemisele. Kui mõni ametiisik käitub ebaseaduslikult või küsib ametipositsioonil meelehead, siis tuleks sellest politseile ka teada anda," märkis Pevkur. 

Siseministeeriumi ja justiitsministeeriumi toel suunatakse kaheksa aasta jooksul korruptsioonivastasesse võitlusesse 6,3 miljonit eurot. Seda raha kasutatakse lisaks korruptsioonijuhtumite avastamisele ja menetlemisele süsteemselt ka ennetuseks ja korruptsioonikindluse tõstmiseks.

Otsuste ja tegevuste läbipaistvuse suurendamiseks on planeeritud 1,6 miljonit eurot, teadlikkuse tõstmiseks 281 000 eurot ning uurimisvõimekuse arendamiseks 4 miljonit eurot, millest suurem osa plaanitakse korruptsiooniuurijate ja kriminaaltulu uurijate tööle võtmiseks. Lisaks on plaanitud ca 280 000 eurot korruptsiooniuuringute läbiviimisele. Seega, kavandatakse aastas keskmiselt strateegia elluviimisele 800 000 eurot.

 Sel aastal on  korruptsioonikuritegude büroo registreerinud 155 korruptsioonikuritegu (mullu sama ajaga 103) ning saatnud prokuratuuri 116 kuritegu (mullu sama ajaga 46). Võrreldes 2012. aastaga kasvas 2013. aastal kuritegude registreerimine pea kolm korda. Üle kolme korra on kasvanud omastamise, pistise ja altkäemaksu võtmise, andmise ja vahendamise ning võltsimisega seotud kuritegude registreerimine.

Politseis tegeleb korruptsioonisüütegude menetlemisega korruptsioonikuritegude büroo, mis kuulub keskkriminaalpolitsei koosseisu. Bürool on talitused Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Pärnus. Korruptsioonijuhtumitest tuleks teada anda, kas otse pöördudes Keskkriminaalpolitsei poole või jättes vihje vihjemeilile korruptsioonivihje@politsei.ee või automaatvastaja numbrile 612 3657.