Välisministeeriumist täpsustati Delfile, et lennuga saabus Venemaa tolliülem Andrei Beljaninov.

Rainer Laurits MTA-st rääkis vene Delfile, et täna algas kahepäevane kohtumine Vene Föderatsiooni Tolliteenistuse juhi Andrei Beljaninoviga, kes saabus Tallinna koos delegatsiooniga.

"Kohtumise raames arutatakse senise koostöö tulemusi, tulevikuplaane ning tutvustatakse Vene delegatsioonile MTA büroohoonet. Lisaks külastatakse Paldiski sadamat, et tutvuda transpordi-logistika infrastruktuuriga. Viimati toimus kahe tolliteenistuse juhi kohtumine 2003. aasta mais Tallinnas," rääkis Laurits.

Delfile saadetud videost on näha, et südapäeval Tallinna lennujaamas maandunud lennukist tuleb välja ligi kümmekond musta riietatud inimest, kes sammuvad lennujaama hoone suunas.

Tallinna lennujaama pressesindaja Margot Holts kinntas Delfile, et südapäeval maandunud lennu näol on tegemist riikliku VIP-lennuga.

Vaata väikest lõiku lennuki maandumisest Tallinnasse siit:

Tupolev Tu-134 puhul on tegemist lühimaa-reaktiivreisilennukiga, mis on tüüpiliselt olnud kasutuses Ida-Euroopa piirkonnas juba Nõukogude Liidust alates, vahendab lennundusportaal airliners.net.

Kuigi nüüdseks on lennuk endistest sotsialismimaadest peaaegu kadunud, on tal Vikipeedia andmetel SRÜ-s reisijateveos endiselt oluline osa. Ka Aeroflot Russian Airlines kasutab Tu-134A-d veel mõningatel rahvusvahelistel liinidel.

Kokku toodeti Tu-134 erinevaid versioone 852 eksemplari, tootmine lõppes 1989. aastal.