Autojuhina töötav Jaan Moorats märkis oma tunnistuses, et on aastate jooksul tasunud küll erakonna liikmena liikmemaksu, kuid ei mäleta täpselt, mis summadena ja kuna. Raha annetamist erakonnale eitas aga mees kategooriliselt.

Kui prokurör päris Mooratsilt, et kas viimane on Toobaliga peale kriminaaluurimise alustamist suhelnud, siis väitis tunnistaja, et kriminaalasjast nad tema meelest rääkinud ei ole. Selle peale näitas prokurör aga tunnistajale 12. juulil 2012. aastal kaitsepolitseis läbi viidud Mooratsi ülekuulamise protokolli. Seal olnud ütlustes väitis Moorats aga, et oli Toobaliga suhelnud ja Toobal oli tal palunud kapo pärimise peale kinnitada, et mees on erakonnale raha annetanud. Moorats kinnitas kohtus selle peale, et tema varasemad väited on õiged ning eitas kategooriliselt erakonnale igasuguse annetuse tegemist.

Moorats rääkis kohtus, et ei lubanud Toobalile midagi, vaid ütles, et vaatab, mida teha annab.

Kohtus näidati Mooratsile ka orderit tema väidetava 30 000 kroonise annetuse kohta. Mees väitis, et seda annetust tema teinud ei ole ja seda orderit nägi ta esimest korda kapos ülekuulamisel.

Lisaks Mooratsile andis kohtus tunnistusi ka pensionär ja endine keskerakondlane Uno Vares, kes samuti väitis, et tema nimel tehti annetusi, mida tegelikult ta teinud ei ole.

Sarnaselt Mooratsile kinnitas ka Vares, et nägi tema kümnete tuhandete kroonide suuruseid annetusi kajastavaid ordereid esimest korda kapos.

Vares lisas ka kohtus, et kui ta sai Toobaliga ennem hästi läbi, siis peale tema vallandamist erakonna koordinaatori kohalt oli ta nördinud. "Sain aru, et koordinaatoreid oli tarvis vaid sularaha annetamiseks," rääkis mees.

Riigiprokuratuur esitas tänavu aprillis keskerakondlastest riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile süüdistuse kuriteos ning saatis nende kriminaalasja kohtusse. Lisaks on kohtu all ka Ivor Onksion ning juriidilise isikuna Keskerakond.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal sai ka süüdistuse selles, et ta võltsis viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitte toimunud sularahaannetusi kokku 11 030,28 eurot.

Toobal ja Laasi on mõlemad oma süüd eitanud.