Juhtumist ehmunud lapse isa kirjutas sotsiaalmeedias, et suurema tulekahju suutis laps ise ära hoida, kui hakkas röstrist tulnud kõrget lahtist leeki käterätikuga kustutama.

Nimelt oli laps üritanud saate õpetuse järgi juustusaia teha. Põhimõte seisnes selles, et röster tuli külili keerata, et saia peal olev juust ei kõrbeks, vaid meeldivalt ära sulaks.

"Väga õnnelik õnnetus, vaadates, mis oleks minuti-paari jooksul võinud juhtuda. Põlenud tööpind, kõrbenud seinakapid, suitsutahma täis korter on väike hind selle kõige kõrval," oli lapsevanem nördinud.

"Röstri vooluvõrgust eemaldamine midagi ei muutnud - põles plastmass, mille leegid ulatusid ülemiste köögikappideni. Kolm vannilina ja leegid said kinni kaetud, õnneks sellest piisas," kirjeldas ta.

Maja köök kannatas olulist kahju. Kogu tööpind tuleb ilmselt välja vahetada ja köögikappidele ning ülejäänud korterile tuli tellida puhastus, sest kõik kohad olid suitsu ja tahma täis.

"Põlev ja sulav plastik on see, mis kõige kurja juur oli. Võileib röstris oli täiesti terve ning nagu TV3 õpetas - pealt mõnusalt sulanud juustuga," ütles lapsevanem.

Ta lisas, et on teinud juhtunust omad järeldused: hoida laps helendavatest ekraanidest eemale ja leida talle muud suvist tegevust ning täiendada koduseid ja lastele jõukohaseid tuletõrjevahendeid, näiteks tuletekk ja väike tulekustuti.

Klipp eemaldati

TV3 avalike suhete juht Annely Adermann selgitas, et saatejuhid manitsesid ettevaatlikkusele ja õnnetuse juhtumine oli äärmiselt kahetsusväärne.

"Loomulikult šokeeris juhtunu nii TV3 inimesi kui ka saate tegijaid. Suhtlesime lapsevanemaga, vabandasime ja andsime talle ka teada, mida ette võtsime. Nimelt eemaldasime lõigu TV3Playst, kohtusime saate tegijatega ning leppisime kokku, et edaspidi on ohtlike katsete tegemine saates keelatud ning keerulisemate eksperimentide juurde lisatud range hoiatus neid kodus mitte proovida – eelkõige juhuks, kui hilisõhtust saadet satuvad vaatama lapsed," kinnitas Adermann.

TV3 ja "Suvesangarite" meeskond vabandavad eriti väikese tüdruku ees, keda õnnetus südamest šokeeris, kuid kes kriitilise olukorra siiski vapralt lahendas. ""Suvesangarid" on olemuselt muhe ja positiivne saade ning konkreetse õnnetusega lõppenud eksperiment on seetõttu eriti kahetsusväärne," ütles Adermann.