Asson tänas kõiki organisatsioone ja inimesi, kes nende vabastamisele kaasa aitasid. Ta nentis, et ei saa üksikasjalikult sündmustest rääkida, sest tuleb arvestada, et neli OSCE vaatlejat on jätkuvalt Ukraina idaosas vangistuses.

Assoni sõnul ei tulnud kinnipidamine üllatusena. "Mõned märgid näitasid ka varem, et OSCE vaatlejaid võidakse kinni pidada, see on osa sellest tööst, mida vaatlejad teevad. Järelikult oli vajadus meid kinni pidada, oli tellimus."

"Me olime [ööpäevaringselt] pingsa järelvalve all," ütles Asson. Tema sõnul olid vangistajad relvastatud ja põgeneda polnud võimalik. "Kinnihoidjatega tekkis meil hea kontakt, meil olid omavahel normaalsed ja inimlikud suhted, mis ei tähenda, et ma oleksin praegu Stockholmi sündroomi (vangistatutel vahel ilmnev psühholoogiline sündroom, mille korral pantvangistatu ilmutab vangistaja suhtes lojaalsust ja poolehoidu -toim) mõju all," rääkis Asson.

Ta nentis, et ei saa hoonet taas põhjalikult kirjeldada. "Meid hoiti esimesel korrusel, põrandal. Meil oli võimalik magada, meil olid olemas madrats, padi ning tekk," kirjeldas Asson. OSCE vaatleja lisas, et neid hoiti kogu aeg ainult siseruumides. "Väidetavalt mitte ainult sellepärast, et meid seal kinni hoida, vaid ka selle tõttu, et meid kaitsta," edastas mees neile antud põhjendusi.

"Päevad nägid välja nii, et meil oli võimalus piisavalt puhata. Meid toitlustati hästi, meisse suhtuti hästi, mis tagas sellised tingimused, et meil oli võimalus jääda psüühiliselt ja füüsiliselt normaalseks ja terveks," ütles ta, täpsustades, et sellegipoolest pole võimalik OSCE vaatlusmissiooni vangistamist õigustada.

Mehe sõnul ei olnud neil mingisugust kontakti muu maailmaga ja uudistega nad end kursis hoida ei saanud. "Kui palju, siis ainult läbi akna ja need aknad olid ka mingil määral varjutatud," kirjeldas mees. "Akent avada ei saanud."

Ansson, kes on endine kaitseväe esindaja NATO juures ning kolonelleitnant, kinnitas ka, et kinnipidajad tema tausta kohta täpsemalt teada ei soovinud.

Asson kinnitas, et läheb vajadusel vaatlusmissioniga Ukrainasse tagasi.
"Ma olen jätkuvalt OSCE vaatlusmissiooni liige ja ma lähen tööle tagasi."