Saksa politsei sai pärast mehelt sõrmejälgede võtmist Iirimaa kolleegidelt märgukirja, et nende andmetel võis tegemist olla 27-aastase varem süüdi mõistetud ning Corki vanglas oma karistust kandnud Enda McLaughliniga.

McLaughlin on erinevates väär- ja kuritegudes Iirimaal süüdimõistetud 23 korda, viimati vabastati ta Cork'is asuvast vanglast selle aasta 9. aprillil.

Kuritegude jada sai alguse esmaspäeva esimestel tundidel, kui iirlane istus Hollandis Heerlenis taksosse ja palus end viia 20 kilomeetri kaugusele üle Saksamaa piiri Aachenisse. Kui taksojuht palus tal kohale jõudes sõidu eest maksta, pussitas mees taksojuhti ja põgenes. Taksojuht sai raskelt viga.

Paar tänavat eemal pussitas ta mitu korda kohalikku elanikku, kes keeldus talle raha andmast. Ka tema sai raskelt vigastada ning viibib intensiivravis.

Mees istus uude taksosse & palus end viia 100 kilomeetri kaugusel asuvasse Kölni linna. Teel sinna tegi vahepeal raadio teel ohust kuulnud juht peatuse teenindusjaamas ning kui pussitaja oli autost väljunud, kiirendas ja põgenes.

Kurjategija jätkas veretööd, pussitades parklas puhanud veokijuhti Eestist.

Mõni aeg hiljem jäi hullunud iirlane kiirteed ületades auto alla ja sai surma.