Laulupeolisi oodatakse oma alustega Naissaarele juba 27. juuni õhtuks, et anda panus talgutel Naissaare Lõunaküla rannaniidu korrastamiseks ja osaleda „Ööülikooli“ salvestusel, kus Jaan Kaplinski, Valdur Mikita, Kalev Rajangu, Tiia Toomet ja Tiina Kirss arutlevad Jaan Tootseni modereerimisel teemal „Kuidas asustada maailma ehk kosmos ja koduküla". Reede õhtusse jääb ka öökontsert Naissaare kirikus ja Omari küünis, kus tutvstatakse Veljo Tormise ja Pärt Uusbergi kooriteoseid.

"Ülistagu siis Naissaare I laulupidu koos meie parimate a cappella kooridega seda vanaaegset kooslaulmise kunsti ja Naissaarel elu taaskehtestamist. Täna meenutame, et sellelt saarelt on pidanud inimesed lahkuma võõra sõjaväe eest kaks korda. Viimati 70 aastat tagasi. Öeldakse: ega kaks ilma kolmandata jää. Arvan, et jääb küll. Kõige eelduseks on ikkagi see, et me selle saare asustaksime nii, et see oleks kaitstud ning kust pole põhjust paadiga põgeneda, vaid paadiga tulla, siin midagi uut luua, elada ja olla,“ ütles Tõnu Kaljuste.

Laulupeol esinevad lauljad Kihnust ja Pranglilt (dirigendid Maria Michelson ja Tiinamai Keskpaik), segakoor Huik (Kaspar Mänd), Collegium Musicale (Endrik Üksvärav), ERRi segakoor (Hirvo Surva), kammernaiskoor Sireen (Ülle Tuisk ja Tiiu Sinipalu), Eesti Filharmoonia Kammerkoori mehed, segakoor Head Ööd, Vend (Pärt Uusberg) ning G. Otsa nimelise Muusikakooli keelpilliorkester.

Avatakse ka eesti muuseumide ühisnäitus "Paadiga põgenemine 70 aastat tagasi". Naissaare I laulupidu on Soome lahe aasta programmis.

Laulupidu on Nargenfestivali Naissaarel toimuvate suvesündmuste avapauk.

Esimese päeva sündmustele festival transporti ei korralda, 28. juunil väljub Lennusadamast laev Monica. Pühapäeva õhtul, 29. juunil jõuab 

Vaata linnulennul tehtud videost, milline näeb välja peopaik Naissaarel.

LAULUPEO AJAKAVA

Laulupeo eelõhtu 27. juuni

16.00-18.00 talgud laulupeolistega Naissaare Lõunaküla rannaäärsel niidul
20.00-23.10 „Ööülikool“ Omari küünis "Kuidas asustada maailma ehk kosmos ja koduküla" 
Jaan Kaplinski/Valdur Mikita/Kalev Rajangu/Tiia Toomet/Tiina Kirss

23.30 öökontsert Naissaare kirikus: Veljo Tormis "Tornikell mu külas" (Huik/Kaspar Mänd/Tõnu Kaljuste)

Kontsert jätkub Omari küünis: Pärt Uusberg "Õhtu ilu" (Head Ööd, Vend/G. Otsa nim Muusikakooli keelpilliorkester/Kaspar Mänd)

Naissaare I laulupidu „Paadi puudutus“ 28. juuni

16.00 Tallinn-Naissaar (laulupeo laev Monica väljub Lennusadamast)
17.10 rongkäik-loodusmatk sadamast Omari küüni

Peo esimeses osas esinevad koorid oma kavadega, teises osas lauldakse ühiselt.

21.30 laulupeo lõpp ja simmani algus: Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing

23.30 Naissaar-Tallinn (laev jõuab Tallinnasse orienteeruvalt 00.40)

Laulupeo järelhommik 29. juuni

Hommikune ühislaulmine laulupeol osalevate kooridega.

Naissaare I laulupeole müüb pileteid Piletilevi.