Siinkohal tahaksin välja tuua, et tankla saab kütuse pealt üsna vähe – enamik on riigi maksud, siis kütus ise, mis tuleb välismaalt, ja alles siis saab tankla oma 10 senti liitri pealt, maksimum 12. Ja see ei ole kasum, vaid selle sees on kulud ja kõik.

Teisalt on tegemist fossiilse maavaraga – see peabki kallis olema – riik võiks kütuse pealt veel rohkem maksu küsida.

Kui vaadata tänavale, siis küll aru ei saa, et kütus kallis oleks. Isegi väikelinnades on auto autos kinni, kõik kohad on autosid täis, kõik sõidavad autodega, on paksud ja tervise käest lasknud, jala ei viitsita enam üldse käia, isegi vetsu peab autoga sõitma, paarisaja meetri kaugusele poodi või sööma minekust rääkimata – ikka autoga.

Ja oleks siis ökoautod? Oh ei, igasugu maasturid, suured bemmid, mersud, audid – suuri ja võimsaid autosid on kõvasti! Veel enam: sõidetakse väga palju – 50 000 kilomeetrit ja rohkem aastas. Selle kõige kõrval tundub hala kütuse hinna pärast täiesti silmakirjalik.

Järelikult on kütus veel odav. Või on paljudel selline komme, et elu eest peab autoga 50 000 kilomeetrit aastas sõitma ja kogu palga autosse panema, nii et pärast pole leivarahagi? Paljude puhul tekib selline kahtlus küll.