"Ei, sest mitte kõik ei soovi öö otsa läbustada vaid magada. Need normaalsed inimesed, kes soovivad tähistada, suudavad seda ka mõistlikult öörahu piires. Ei tohiks jaanipäeva niigi suurt alkoholitarbimist soosida lärmakuse seadustamisega," arvab üks lugeja.

"Imelik, et inimestel sellised asjad probleeme tekitavad. Kurat, kui mul oleks nii pisikesed mured, mida laiale ilmale kuulutada saaks, oleks ma sigaõnnelik. Jaaniõhtu jauramine on küll viimane asi, millest hädakisa teha. Oleks selline asi igapäevane, siis võib-olla tõesti," ütleb teine.

"Jaaniöö, see kõige erilisem, lühem, valgem öö peaks olema tõesti täiesti nn öörahuvaba. Jaaniöö teebki eriliseks just öö. Kui keegi ikka iga hinna eest magada tahab (enamik ju pidutseb), siis on olemas sellised asjad nagu kõrvatropid. Ilmselt ei ole väga suur vaev või ohver neid korra, ühel ainsal ööl aastas kasutada," leiab kolmas.

"Ei kehti Eestis see öörahu ka muul ajal. Kui politseid sisse ei lasta või politsei kohalviibimise ajal veidi vaiksemalt võetakse, ei tehta kellelegi midagi," teab neljas rääkida.

"Üleriigilisel joomapeol ei ole öörahu. Ja punkt," võtab viies teema kokku.