Kohal on nii Eesti kui ka Läti riigijuhid, näeb liitlaste üksusi ja lahingutehnikat ning maitsta saab ka sõdurisuppi.

Homsel Võidupühal Valga südalinnas Kesk tänaval kell 11 algavale paraadile on Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Kodutütarde ja Noorte Kotkaste üksuste kõrval üles rivistatud Läti kaitseväe ja Zemessardze üksused, USA kompanii ja Vabadussõjas meie liitlastena sõdinud Soome, Rootsi, Taani ja Ühendkuningriigi liputoimkonnad.

Kokku on rivis pea 1300 inimest.

Paraadi lõpetab hea ilma korral NATO hävitajate ja Eesti Õhuväe lennuvahendite ülelend - kaks Taani hävitajat F-16, kaks Poola hävitajat MIG-29 ja kaks Briti hävitajat Eurofighter Typhoon. Peale nende teevad ülelennu kaitseväe kopterid, PPA kopter ja lennuk ning õhuväe õppelennuk.

Paraadilt siirduvad üksused rivikorras kaitseväelisele jalutuskäigule marsruudil Kesk tänav - Raja tänav - Rigas iela - Lugaþu park, kus üksused veelkord rivistuvad.

Kõigil Valga ja Valka linna elanikel on suurepärane võimalus jälgida nii paraadi kui jalutuskäiku, samuti paraadi lõpul avatavat sõjatehnikanäitust Eesti-Läti piiril Raja tänava ja Rigas iela ühinemiskohal.

Relvanäitusel on väljas:
* 155mm haubits;
* 122mm haubits;
* 23mm õhutõrjekahur;
* 120mm miinipilduja;
* soomustransportöör Pasi XA- 188;
* soomusauto Mamba Alvis - 4;
* jalaväetransportöör BV 206 A MT;
* tankitõrjeraketisüsteem MILAN-2;
* tankitõrjeraketisüsteem MAPATS;
* õhutõrjeraketikompleks MISTRAL;
* mootorratas Husgvarna 258A MT.
* võimalusel helikopter Robinson 44

Naiskodukaitse pakub kõigile sõdurisuppi.

Paraadi vaatama tulijatel palutakse arvestada muutunud liiklusoludega ja järgida liiklusmärke ja reguleerijate korraldusi. Samuti palutakse aegsasti kohal olla.

Võidupüha 95. aastapäevale ja eesti-läti relvavendlusele pühendatud seni kõige rahvusvahelisemat Võidupüha paraadi Valga võtavad ühiselt vastu Eesti president Toomas Hendrik Ilves ja Läti president Andris Bçrziòð.

Keskne Võidupüha paraad toimub Valgas teist korda, esmakordselt oli see piirilinnas 1999. aastal. Võidupüha üritused toimuvad Kaitseliidu eestvedamisel ka kõigis teistes Eesti maakondades.

Võidupüha on Eesti riigipüha, mida peetakse 23. juunil alates aastast 1934. Sellega tähistatakse Eesti vägede võitu Võnnu lahingus Landeswehri üle 23. juunil 1919.