Palo sõnul on üürihinnad suuremates linnades nii kõrged, et madalapalgalistel ei ole tihti võimalik endale eluaset üürida. Väiksemates kohtades takitab aga sobivate üürikorterite puudus inimestel sinna kolimist ja seal töötamist.

Ta ei osanud veel öelda, kui palju see kõik maksma võiks minna. Hoonete lammutamise programmi alles hakatakse välja töötama, mistõttu ta ei saanud veel öelda, kui palju Euroopa Liidu struktuurivahendeid läbi Kredexi eraldada saab. Ka rendikorterite programm on väljatöötamisel, septembri lõpuks on konkreetsed ettepanekud laual.

Eestis pole Palo sõnul praegu riigi toetatud sotsiaalkortereid, on vaid Tallinna linna üsna väike sotsiaalkorterite projekt. "Jõuaks me kasvõi kümne protsendini, et inimestel oleks valikuvõimalus. Riik ei hakka konkureerima eksklusiivsete korteritega kesklinnas. Need oleksid südalinnast väljaspool, projektid oleksid kokkuhoidlikud ja energiasäästlikud," kommenteeris Palo.

Neljapäeval kogunes esimest korda Palo kokkukutsutud üürieluasemete teemaline ümarlaud, kus osalesid ettevõtjate ja omavalitsuste esindajad. Palo algatust kritiseeris reedel teravalt rahandusminister Jürgen Ligi.