Täna, 21. juunil töötasime Vastseliina vallas, kus toimus suur laadapäev. Eesmärk ikka see, et iga laadaline ainult kauplemisrõõmu ja melu nautida saaks ega peaks tegelema ootamatustega nagu vastukihutavad liiklushuligaanid, joobes juhid või laadapäevast vaimustuses pikanäpumehed.

Tööpostidele seadsime end juba hommikul kell kaheksa, koosseisu suuruseks saatuslik 13. Laadamelu oli hea vaheldus igapäevatööle ja head tempot hoidis muusika, mis lavalaudadelt kostus. Silma hoidsime peal nii laadaplatsil kui ka ümberkaudsetel teedel, et tulijad-minejad ohutult liigeldud saaks. Prognoosisime hulka pisirikkumisi, aga päeva peale selgus, et rinda pidime pistma ka hulka tõsisemate probleemidega.

Laadapäev ise oli jaaniajale omaselt rõõmus ning ostlejate hulkadele vaatamata tuli tegemist teha vaid ühe pisivargaga. Kõrvalistel teedel ja trassidel toimuv aga nii lilleline polnud. Päeva peale noppisime roolist kaks joobes juhti, tegime ohutusreeglid selgeks ühele nokastanud jalgratturile, pidasime protokollilisi läbirääkimisi viie autojuhiga, kes suuresti kiirust ületasid; avastasime ühe registreerimata mootorsõiduki ja kaks turvavöö mittekasutajat. Kusjuures neist ühel juhul ei kasutatud turvavarustust väikelapse puhul. Olgu siinkohal meeldetuletuseks öeldud, et ühegi sõiduauto esi- ega tagaistmel ei tohi last süles sõidutada. Tal peab olema oma nõuetele vastav turvavarustus.

Kokkuvõttes oli Vastseliinas kohtunud inimeste jaoks täna üks ütlemata muhe suvepäev. Päike paistis, vihm sadas ent see ei paistnud kedagi segavat. Kui avastatud liiklusrikkujad politsei poolt kaasa antud sõnadest või saadud karistusest õppust võtavad, siis võime ka meie rahule jääda.