Liikluspolitseiniku kogemus ütleb joobes juhtide avastamise keskmiseks tulemuseks üks alkoholi tarvitanu saja korraliku juhi kohta. Ametliku statistika kohaselt on see osakaal eelmise aasta näitel küll veidi suurem – 1,27% ent suurusjärk on sama.

Ka eile öösel kogu Lääne prefektuuri avastatud napsiste juhtide arv käib üldise statistikaga ühte jalga – ligi 500 kontrollitud ja viis ebakainet juhti. Üllatav on aga see, et Läänemaal tavapärane suhtarv paika ei pea ning tänaöised kolm joobes juhti sõeluti välja vaid 137 juhi seast.

Kuna nädalavahetusel ja pühadeajal on maakonnas toimumas palju erinevaid üritusi, oleme liiklusturvalisuse erilise tähelepanu alla võtnud. Järelevalvet teeme ju ka igapäevaselt, ent pühadeaegselt on inimestel sõitmist tunduvalt rohkem. Politseil on teada ka piirkonna jaanituled ning nende juurde viivatel teedel võib meid järgnevatel öödel kindlasti näha.

Minu pühadesoov on see, et kõik liiklejad saaksid nii jaanid kui ka ülejäänud aja läbi õnnetusteta ning ka trahviraha jääks omanikku rahakotti mõnd rõõmsamat kulutust ootama.

Meeleolukat jaaniaega ja mõõdukust soovides.