"Õigus määratleda pressikonverentsil osalejate ring peab olema pressikonverentsil esinejatel ja korraldajatel," kommenteeris Ansip Delfile peaminister Taavi Rõivase otsust valitsuse pressikonverentsile mitte lubada TTV töötajaid.

Ka teistes iganädalasi valitsuse pressikonverentse korraldavates Euroopa Liidu liikmesriikides on Ansipi sõnul osalevate ajakirjanike ja ajakirjandusväljaannete ring piiritletud. "Tavaliselt on valitsuste pressikonverentsidele akrediteeritud üleriigilise leviga mõjukamad meediaväljaanded".

Ansip rõhutas, et TTV-d jälgib marginaalne osa teleauditooriumist ning seega pole tema hinnangul tegemist pole arvestatava üleriigilise levikuga meediaväljaandega. "Professionaalne ajakirjandus eeldab ajakirjaniku ja ajakirjandusväljaande sõltumatust. TTV erakondlikus kallutatuses on paraku kahtlejaid rohkem kui küllalt," leiab endine peaminister.

"Eestis on ajakirjandus võrreldes Kesk- ja Ida-Euroopa riikidega saanud hästi hakkama riigi institutsioonide ja rahva vahendamisega," lisas ta.

Eesti rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerki ütles üleeile, et Rõivase kehtestatud keeld mitte lubada Tallinna TV ajakirjanikke valitsuse pressikonverentsidele on vastuolus demokraatia põhimõtetega.

"See on päris uskumatu lugu. Eestis juunikuus 2014 sellist asja peaministrilt kuulda on väga veider," nentis Tammerk Tallinna TV uudistesaatele TÄNA antud intervjuus.

Rõivase sõnul otsustas ta Tallinna televisooni valitsuse pressikonverentsile mitte lubada, sest tegemist on kallutatud kanaliga. "Kõik ajakirjanikud on valitsuse pressikonverentsile oodatud, kuid ühemõtteliselt kallutatud kanalit ei saa nimetada tasakaalustatud ajakirjandusväljaandeks," selgitas Rõivas.