Eesti Päevaleht kirjutas 11. juunil õiguskomisjoni istungist, kus Peeter Võsa kooseluseaduse arutelul rõvetsema hakkas. Artiklis oli kirjas, et väljaandel õnnestus tutvuda ka istungi lindistuselt maha kirjutatud tekstiga. Õiguskomisjon saatis Eesti Päevalehele kirja, milles palutakse võimalust tutvuda artikli allikmaterjalidega.

Õiguskomisjoni liige Igor Gräzin täpsustas Delfile, et kirjas ei soovi õiguskomisjon teada allikat, vaid allikmaterjali. Ta ütles, et komisjon küsib materjalikandjat, et võrrelda, kas on tegemist olnud salajase lindistuse või salvestusega või on see ümberjutustus. Sellest, et allikakaitse seadus kehtib ka allikmaterjalile kuulis Gräzin enda sõnul esimest korda. "On see seadusega keelatud? Kui te nii arvate, siis mis seal ikka. Mina arvan teistmoodi ja jääbki siis nii," vastas Gräzin ja lisas, et kuna ta on olnud allikakaitse seadusega seotud, siis tunneb seadust täpselt. Ta rõhutas, et ajakirjaniku püha kohus on kaitsta oma allikat, aga seadus ei laiene ajalehetoimetuse käsutuses olevaile materjalidele. “Küsimine oli absoluutselt seaduslik ning ei puudutanud allikat,” rõhutas Gräzin.

Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles, et usub ajakirjandusvabadusse, ja leidis, et ajakirjandusel on õigus hoida oma allikaid. Ta rääkis, et pole õiguskomisjoni liikmetega teemat arutanud ning ei tea, mida komisjon kirja all mõtles. Ta lisas, et tema arvates vastas Eesti Päevaleht kirjale artikliga tänases ajalehes.

Õiguskomisjoni esimees Neeme Suur ütles, et komisjon ei soovi allika avaldamist, vaid soovivad näha, millises vormis on ajalehele teave lekkinud. Ometi on Eesti Päevalehe artiklis kirjas, et ajakirjanikud tutvusid instungi lindistuselt maha kirjutatud tekstiga.

Õiguskomisjoni liige Valdo Randpere rääkis, et suhtus kirja saatmisse küllaltki leigelt. "Ma leian, et inetu on see, et keegi istungit lindistas, kuid kui kõik ütlevad, et nad pole lindistanud, siis mida seal ikka veel jahtida," ütles Randpere ning kinnitas, et tema lindistust ei teinud. Randpere viitas allikakaitse seadusele ning lisas, et ajakirjanik allikat avaldama ei pea. Randpere usub, et küsimus pole selles, et teema ajakirjandusse lekkis, vaid peab suuremaks probleemiks seda, mis tollasel õiguskomisjoni istungil toimus. Ta lisas, et näeb kirjas loosunglikkust ja peab seda ajaraiskamiseks.

Komisjoniliige Kalle Jents viitas samuti allikakaitse seadusele ning rääkis, et ka tema polnud kirja saatmise poolt.