Sri Lankal asuvast väikelinnast Habaraduwast leiti reede varahommikul 38-aastase Eesti kodaniku surnukeha. Delfi andmetel on tegu kogenud laevakaitsjana töötanud mehega. Samuti on ta käinud Eesti kontingendiga ka välismissioonidel, viimati Afganistanis.

Koos ajateenistusega oli Sri Lankal surnud eestlane teenistuses seitse aastat. Missioonil käis ta kolm korda: Bosnias, Kosovos ja Afganistanis. Viimased neli aastat töötas mees piraadikütina, olles tiimiliider.

Toimetusele on mehe nimi teada.

Välisministeerium vastas hetkeolukorra kohta järgmiselt: "Välisministeerium nime kinnitada ei saa ning kodaniku isiku andmeid ei avalda. Meie konsulaarosakond on Sri Lankal aset leidnud Eesti kodaniku surmajuhtumist teadlik. Juhtumi asjaolude väljaselgitamisega tegelevad Sri Lanka ametivõimud. Esialgsetel andmetel polnud tegu vägivallaga. Pärast Sri Lanka politsei menetlustoimingute lõpetamist saab Sri Lanka aukonsul koostöös ministeeriumiga aidata korraldada lahkunu põrmu tagasitoomist Eestisse."

Eestlase surnukeha avastas hotelli töötaja hommikul kella 6 paiku, vahendas kohalik väljaanne Lankasri News. Traagilisest leiust teatas töötaja koheselt politseid.

Allikas rääkis kohalikule ajakirjandusele, et eestlast oli eelmisel õhtul nähtud vestlemas kahe sõbraga.

Samuti oli mees palunud end kell 6 hommikul äratada, aga kui hommikul ta pärast mitmeid katseid telefonile ei vastanud, hakkasid hotellitöötajad muretsema ning läksid tema tuppa. Sealt nad leidsid voodist eest eestlase surnukeha.

Mehe surma põhjus on praegu teadmata ning selle selgitab lahang.

Jaga
Kommentaarid