"Stubb on alati rõhutanud Eesti ja Soome erisuhte olulisust ning pole varjanud oma selget sümpaatiat Eesti suhtes. Olen Stubbiga käinud mitmel ühisel visiidil, näiteks Liibanonis, Süürias, Indoneesias ja Mehhikos. Sellised kahe riigi ühisvisiidid koos ettevõtjate delegatsioonidega on pretsedenditud, kuid meil oli see väga heade suhete tõttu võimalik," ütles Paet Delfile.

Välisministeri sõnul kattuvad Stubbi vaated nii rahvusvahelisele julgeolekule kui majandusvabadusele Eesti omadega. "Nii on ta pidanud oluliseks NATO-t ja vabakaubandusruumi laiendamist. Samuti tugevat Euroopa Liitu ja ühisturgu," ütles Paet.

Rahvusvahelistes suhetes on aga välisministri sõnul väga olulised poliitikute omavahelised suhted ja ka selles osas on Soome peaministriks on saamas suur Eesti sõber, kelle kohta väljend "just politics - nothing personal" - ei kehti.

"Vastupidi, Stubb mõistab ja hindab Eestit. Mul on temaga senisest aastatepikkusest koostööst erakordselt head mälestused. Eesti ja Soome peavad olema lähedased partnerid. See on lihtsalt loomulik. Ja Stubb peaministrina teeb seda sidet veelgi tugevamaks," lisas Paet.

Soome uueks peaministriks saab senine väliskaubandusminister Alexander Stubb, otsustas täna Soome Koonderakond.

Ta asendab eelmise kuu lõpus ootamatult tagasiastumisest teatanud Jyrki Kataineni, kes teatas, et teda huvitab mõni töö Euroopas.

Stubb lubas täna erakonnakaaslastele, et võidab kevadised parlamendivalimised suurelt, kirjutas Iltalehti.

Stubb edestas sisevalimistel Paula Risikkot ja Jan Vapaavuorit.

Stubb on tuntud ka Soome NATOga liitumise pooldajana.