37-aastane Bobby Lee Pearson mõisteti kolmapäeval kohtus õigeks, kuna vandekohtunikud allkirjastasid ekslikult süüditunnistamise blanketi asemel vormi, mis mehe süütuks tunnistas, vahendab Huffington Post. Sündmusest pahviks löödud kohtuniku sõnul ei olnud tal muud võimalust, kui Pearson vabastada.

Pärast otsust oleks prokuröril olnud veel muidugi võimalus Pearson kinni pidada, kuid siis oleks riskitud sellega, et mees kaebab nad kohtusse, kuna teda on õigeksmõistva otsuse tõttu ikka karistatud.

Pärast vanglast vabanemist läks Pearson oma õe juurde riideid ja mõningaid isiklikke esemeid tooma, kuid seal tekkis tal õe peigmehe, 35-aastase Willie Gray`ga tüli. Pearson leiti hiljem noahaavadega tänavalt surnuna. Mehe lähedusest leiti ka kööginuga.

Politsei vahistas intsidendi järel Pearson`i õe peigmehe Willie Gray süüdistatuna mõrvas. Vahistamise hetkel olid mehe käed noahaavu täis.

Fresno politseiülem Jerry Dyer rääkis lehele, et meestel oli vanast ajast jäänud lahendmata probleeme. Dyer lisas ka, et kui vandekohus poleks Pearson`it vabaks lasknud, oleks mees veel ilmselt elus.

William Terrence ehk mees, kes oli Pearson`i istungil süüdistaja, ütles Associated Press`ile, et hoolimata sündmuste kummalisest ahelast ei väärinud Pearson surma.

"Sissemurdmise eest ei ole ette nähtud surmanuhtlust," ütles Terrence. "Ma ei istu siin ja ei mõtle, et ta vääris seda."

Terrence lisas, et ta proovib endiselt aru saada, miks vandekohus nii segaduses oli, et sellise valeotsuse tegi. Ta lisas, et nii tema kui kohtunik selgitasid otsuse vormistamist enne kohtuistungi lõppu vandekohtule, kuid ilmselt ei jõudnud siis sõnum kohale.

Pearson`i ja tema kaasosalist süüdistati mullu ühte korterisse sisse murdmises ja sealt videosüsteemi ning relva varastamises.