Kolmapäeval kell 14 alanud täiskogu istungil oli kokku 24 päevakorrapunkti. Istung algas üsna tavapäraselt, kuid hakkas järjest rohkem venima ja venima, kuna IRLi esindajad hakkasid vaheaegu võtma.

Umbes kella 22.13 ajal jõuti alles üheksanda päevakorrapunktini, milleks oli maamaksuseaduse ning koduomanikke maamaksust vabastava maamaksuseaduse muutmise seaduse, maamaksuseaduse ja tulumaksuseaduse muutmise seaduse muutmise seaduse eelnõu (558 SE) kolmas lugemine. Selle eelnõuga seotud läbirääkimisteks kutsus istungit juhatanud Jüri Ratas kõnepulti Reformierakonna esindaja Tarmo Mändi, kuid pidi ka enne Mändile sõna andmist saadikuid noomima.

"Hea ettekandja, ma vabandan teie ees! Head ametikaaslased, saalis on väga suur lärm, ma palun austame ettekandjat ja neid, kes soovivad seda päevakorrapunkti kuulata! Hea ettekandja, palun teid!," ütles Ratas. Istungi juhataja manitsustest hoolimata oli aga saal endiselt lärmakas ja Ratas oli sunnitud veel kord probleemile tähelepanu juhtima.

Kui Mänd oli enda sõnavõtu aga lõpetanud, pidi Ratas uuesti saadikuid korrale kutsuma: "Hea ettekandja, ma vabandan! Head ametikaaslased, kas te kuulsite, mis siit riigikogu kõnetoolist praegu öeldi? Mina ei kuulnud. Ma palun saalis vaikust! Igast reast tuleb lärmi, kes pildistab, kes räägib. Palun vaikust saalis! Jätkake palun!".

Lisaks eelpool välja toodud manitsustele, pidi viimase päevakorrapunkti ehk jäätmeseaduse muutmise seaduse eelnõu (455 SE) teise lugemise hääletamise ajal ka siis istungit juhatanud Eiki Nestor saalis vaikust paluma. Seekord oli see suunatud otseselt ühe isiku, keskerakondlase Aivar Riisalu vastu, kes ilmselt hääletamise ajal liialt häälekas oli. Kell oli siis umbes kolm öösel.

Ligi 13-tunnisel mammutistungil võeti vastu seitse seadust, teise lugemise läbis kümme seaduseelnõu ning seitse seadust läbis esimese lugemise.

Riigikogu pidi taas kogunema juba täna hommikul kell 10, mil teiste teemade hulgas arutati ka Andrus Ansipi kandidatuuri eurovoliniku kohale.

Parlamendi kevadine istungjärk lõpeb järgmisel nädalal 19. juunil.