Kevadel pidid abituriendid tegema kolm riigieksamit: eesti ja võõrkeel ning matemaatika lai või kitsas eksam, kõrgkoolid aga nõuavad neist peamiselt kahte: matemaatikat ning eesti keele riigieksamit. Selleks, et õpilasi siiski oma kõrgkooli astuma meelitada, on Tallinna tehnikaülikool ja Tallinna ülikool andnud võimaluse matemaatika sisseastumiskatseks, mis võrdsustatakse riigieksami tulemusega - sisuliselt tähendab see seda, et antakse võimalus kehv sooritus ümber teha, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Helen Põllo sõnul pole ülikoolide või kõrgkoolide sisseastumistingimused raiutud kivisse, vaid neid vaadatakse iga päev üle.

"Kui ka sellel erialal käesolev see üks ülikool, mille eriala on õpilane välja mõelnud, ei arvesta näiteks matemaatika riigieksami tulemusi ja teeb oma eksami, siis teine ülikool või sama ülikool järgneval aastal võib seda muuta. Mina soovitaks küll kõigile õppuritele võtta igat eksamit väga tõsiselt ja anda oma parim," lausus Põllo.