Traditsiooniks on kujunenud minna perega nädalavahetuseks maale, puhkamaks närve linnakärast. Puhkus lõpeb pühapäeviti ühe mõnusa saunapäevaga.

Vend oli tookord reisil. Ei jäänud muud üle kui minna onuga kahekesi. Seal julges ta minu silme all võtta oma kotist välja meresoola ja sooda, mida ta juba pikemat aega kasutas oma nahakonditsiooni ravimiseks. Alguses tundus absurdne, kuid avameeli oli ta nõus rääkima hüvedest, mida see imesegu pakub, kui endale saunalaval higistades peale määrida. Just siis paningi tähele, et onu psoriaas oli võrreldes varasemaga tagasi tõmmanud.

Onu soovitas mulgi segu enda kehale määrida, kuigi mul ühtegi säärast haigust ei esinenud. Olles alguses veidi skeptiline, kuid siiski alternatiivravile avatud, tegingi nõnda. Soola ja sooda segu sulas üle mu keha ning jahtudes tundsin, kuidas nahk kokku tõmbub. Pärast 15-minutilist soolatud räime tunnet pesin end puhtaks ja sõitsin tagasi Tartusse.

Järgmisel hommikul linnas ärgates tundsin ennast palju reipamana kui tavaliselt. Esiteks läks uni ära juba 20 minutit enne äratuskella ebameeldivat plärinat ning mind hõlmas üle keha enneolematult värske tunne. Tõsiselt hea. Siiani kasutan saunas käies meresoola ja sooda segu, ja kui mingil põhjusel saunapäev vahele jääb, siis käin jooksmas, määrin higisena end seguga kokku ja pesen duši all. Huvitava sensatsiooni annab ka magneesiumpulbri lisamine. Viimast soovitan kõikidele, kes peavad tööl pikalt jalgadel seisma.

Paar nädalat hiljem läksin onule külla. Jõime kohvi ning rääkides alternatiivmeditsiinist, tulime spontaanselt ideele: proovida kaaniravi. Mõeldud-tehtud! Lühikese internetiotsinguga leidsime Veski tänaval sobiva asutuse ning panime sinna ajad kinni.

Alguses tundus mõte verdimevatest nälkjatest keha peal pisut hirmutav, kuid kohale jõudes suutis spetsialist meid rahustada ning jagas kiitust meie mõttele sinna tulla. Esimesed nn proovikaanid asetati alaseljale, kus neid näha polegi, vähendamaks hirmu nende ees. Pärast pooletunnist lutsutamist võeti kaanid ära ning võisime lahkuda.

Kaaniprotseduuri tagajärjed olid alguses vägagi ebameeldivad. Päev pärast sessiooni tundsime mõlemad unisust ja üleüldist väsimust. Kuskil 24 tunni möödudes pöördus see aga hoopis vastupidiseks. Järsult tuli meeletu energia ja jõud. Laiskusest, mis meid eelnevalt valdas, polnud mitte ühtegi jälge.

Seesugune hüperaktiivsus ja maagiline tunne valdas mind isiklikult terve nädala, onule aga mõjus see lühemat aega: kuskil neli päeva. Selle aja jooksul tundsin, kuidas olen muutunud kordades produktiivsemaks kui muidu. Isegi koolis oli mul tol nädalal hämmastavalt hea jooks – saavutasin võrreldes eelnevaga paremaid hindeid.

Sellise meeldiva sensatsiooni tõttu, mida pakub kaaniravi, käingi seal nüüd iga kolme nädala tagant vereimejaid toitmas. Soovitan kõigile, isegi neile, kes tunnevad ennast tervete ja sportlike inimestena, minna proovima kaaniravi ja kümmelda meresoola ja sooda segu sees. Mõelge: kas enese energiavarude täiendamine tulevaks suveks poleks mitte hea idee? Neid meetodeid kasutades saate ka pikas perspektiivis rohkem korda saata!