Kohus karistas Gennadit kokkuleppemenetluses kuueaastase vangistusega ning tema käest narkootikume ostnud 29-aastast Anatolit kahe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega. Lisaks konfiskeeriti kriminaaltuluna Gennadi juurest leitud sularaha ja kuldesemed koguväärtusega ligi 15 000 eurot, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talitus pidas Gennadi ja Anatoli kuriteos kahtlustatavatena kinni eelmise aasta 9. ja 10. detsembril Tallinnas ning kohus võttis nad prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Politseinikud avastasid Põhja-Tallinnas Gennadi kasutuses olnud garaažiboksist ligi 500 ecstasy tabletti ja üle viie kilogrammi marihuaanat – sellise koguse marihuaana tänavamüügihind on eelmise aasta hindades üle 100 000 euro ja hulgimüügihind üle 50 000 euro.

Anatoli kinnipidamisel ja tema elukoha läbiotsimisel leidsid aga politseinikud umbes 100 grammi amfetamiini ning uurimisel selgitati välja, et Anatoli oli narkoaine ostnud Gennadi käest.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas pärast eeluurimise lõpuleviimist Gennadile ja Anatolile süüdistuse suure koguse narkootiliste ainete ebaseaduslikus omandamises ja valdamises ning Gennadile ka edasiandmises suure varalise kasu saamise eesmärgil.