Möödunud nädalal alanud õppusel osalevad laevad harjutavad lisaks miinitõrjele, allveelaevade vastaseid operatsioone, piraaditõrjet, õhutõrjet ning teisi meresõja elemente.

Admiral Cowani komandöri vanemleitnant Tanel Leetna sõnul on meeskonna eesmärgiks saavutada miinijahtimises hea tulemus. "Ehkki õppusel on meie eesmärgiks leida spetsiaalselt veesatud õppemiine, ei ole Läänemeres kunagi välistatud ka ehtsa meremiini peale sattumine, kui nii peaks minema, siis tegutseme vastavalt ja teeme leitud lõhkekeha ohutuks," ütles Leetna.

Miinijahtimise käigus peab laevameeskond olema valmis vastutegevuseks õpperünnakutele, mis võivad õppusesse kaasatud vahendite abil tabada Admiral Cowani meeskonda nii õhust, merelt kui vee alt.

Miinijahtimisharjutus kestab Bornholmi saare ümbruses Taani vetes 18. juunini. 6. juunil alanud Baltops lõpeb järgmisel nädala lõpus Kielis. NATO 1. miinitõrjeeskaadrisse kuulub õppuse ajal üheksa laeva Belgiast, Eestist, Hollandist, Leedust, Lätist, Norrast, Poolast ja Saksamaalt.

Sel aastal 13 riigi osalusel toimuv mereväeõppus Baltops on järjekorras 42. Lisaks liitlasriikidele osalevad õppusel ka Soome, Rootsi ja Gruusia. Õppusest võtab osa Vahemeres paikneva Ühendriikide 6. laevastiku staabilaev USS Mount Whitney, Arleigh Burke klassi hävitaja USS Oscar Austin ning Ühendkuningriigi fregatt HMS Montrose.

Õppusega on seotud ka Ämari lennubaas Eestis, kus baseeruvad kaks Ühendriikide mereväe lennukit, mis samuti õppustel osalevad.