Jelena Glebova sündis 16. juunil 1989. aastal. Glebova isa on rahvuselt venelane ning pärit Tverist, ema on rahvuselt soomlane. Glebova ja tema vend Ilja sündisid ja elavad Eestis ja on ka Eesti kodanikud.

Iluuisutamist alustas Glebova 5-aastaselt. 12-aastaselt kohtus juhuslikult poes tuntud Eesti iluuisutreeneri Anna Levandiga ning tegi Levandile ise ettepaneku tema trenni minna.

Gümnaasiumis käis ta Audentese erakoolis, juuni alguses kaitses Tallinna ülikoolis koreograafia erialal bakalaureuse kraadi ning omab pedagoogilist kõrgharidust.

"Olen alati mõelnud, et lähen õppima riiete disaineriks, kuid järele mõeldes sain aru, et Giorgio Armanit minust ei saa. Olen oma otsusega väga rahul, sest koreograafia õppimine on väga huvitav ja kasulik, nii enda arenguks kui ka tulevikuks. Kõige suurem pluss on selles, et ei ole vaja laua taga istuda ja loengut kuulata," rääkis Glebova oma kunagisest tudengielust.

Oma ametlikul kodulehel ütleb Glebova oma keeleoskuse kohta, et lisaks emakeelele ehk vene keelele oskab ta väga hästi eesti keelt, hästi inglise keelt, natuke prantsuse ja hispaania keelt.

Tippspordi iluuisutajana lõpetanud Jelena Glebova määrati tänasel Tallinna linnavalitsuse istungil Tondiraba spordikeskuse juhiks.

Glebova ütles linnavalitsuse pressikonverentsil, et soovib Eesti spordi maailmapildile tagasi tuua. "Saame populariseerida laste ja noorte seas iluisutamist, curlingut jne. Hoones on kaks treeningplatsi ja üks võistlusareen, kus saab korraldadada ka kontserte," sõnas ta.

Ehitustööde tähtaeg on 21.07, jääd hakatakse valmistama 14.juunil. Glebova alustab tööd alates 1. juulist.