Õiguskomisjoni esimees Neeme Suur ütles, et eelnõu esimene lugemine toimub järgmisel teisipäeval ning muudatusettepanekuid võib esitada 12. septembrini. Suur rõhutas, et komisjon ei saa keelduda seaduseelnõu suurde saali saatmisest ja lõpuks otsustab siiski riigikogu täiskogu, kas eelnõu menetlemist jätkatakse või ei jätkata.

Õiguskomisjoni fraktsioonitut liiget Kalle Laanetit asendas eilsel kooseluseaduse eelnõu arutelul Imre Sooäär, fraktsioonitut liiget aga komisjonis asendada ei tohi. Neeme Suur tunnistas õiguskomisjoni apsakat, nimetades seda tööveaks. "Laanet on Reformierakonna liige, töötab koos Reformierakonna fraktsiooniga ja käib iga päev riigikogus ringi, oravamärk rinnas," ütles Suur ning lisas, et ühel hetkel, kui Laanetit polnud laua taga, siis temal ega ka komisjoni nõunikel ei tulnud pähe, et tegelikult Laanetit asendada ei saa.

Õiguskomisjoni liige Peeter Võsa ütles, et poolthäälte enamuse saavutamiseks on õiguskomisjoni liikmeid kõvasti mõjutatud ja lisas, et isegi Igor Gräzin oli eile seaduseelnõu vastu, teisipäeval aga olevat meelt muutnud.

Gräzin ise kinnitas Delfile, et ta pole hääletanud kooseluseaduse poolt. "Tegelikult oli tegemist hääletusega selle kohta, kas arutada seadust järgmisel nädalal või sügisel. Ma pooldasin kiiret arutelu täiskogul ja pikka perioodi selleks, et saadikud ja rahvas saaksid esitada oma arvamuse ja parandused," selgitas ta.

Võsa polnud rahul ka komisjoniliikme Kalle Laaneti otsusega. "Kui saarlased oleksid talle (Laanetile - toim.) selgroo andnud, siis ta oleks suutnud mitte erapooletuks jääda," ütles Võsa.

Peeter Võsa ütles pärast tänast õiguskomisjoni istungit, et on endiselt kooseluseaduse vastu. Võsa ei hääletanud seaduseelnõu poolt enda usuliste veendumuste tõttu. Samuti lähtub riigikogu liige oma otsuse tegemisel notarite koja ja siseministeeriumi arvamusest, kes tema sõnul tunnistasid eelnõu praagiks.

Peeter Võsa sõnul on eelnõus kaasamata ka oluline hulk vähemusi. "Näiteks, zoofiilid, nekrofiilid või need, kes soovivad grupikooselu harrastada. Miks me ühtesid teistele eelistame?" arvas Võsa.