Pärast laulupidude ajalooga seotud paikade külastamist Taaralinnas jõuab tuli kell 10 Toomemäele, kohta, kus peeti ka esimese laulupeo jumalateenistus.
Kell 11 jõuab tuli Raekoja platsile ning sealt algab enam kui 1000 km pikkune TuleTulemine Tartust Tallinna, esimene tule üleandmise punkt on Riia tänava ringteel.

TuleTulemise korraldusmeeskond kinnitas, et on ettevalmistustega lõpusirgel ja tallinlased saavad tuld tervitada tantsupeo esimesel etendusel. "Pole mingit kahtlust, et peotuli kenasti pealinna jõuab. 4. juulil kl 18 oleme Tallinnas Kalevi staadionil, tantsupeo avakontserdil kohal nagu kõpsti," lubas Tartu meeskoori Akadeemiline Emajõgi liige ja tuletooja Hannes Astok.

15. juunist 4. juulini 2014 toimuval TuleTulemisel viivad kohalikud koorid, tantsurühmad ja orkestrid peotule peolinna teatesõiduna jalgratastel.

Enam kui 1000-kilomeetrine teekond kulgeb Tartust läbi Tartu-, Jõgeva-, Ida- ja Lääne-Virumaa, Järva-, Rapla- ning Harjumaa Tallinnasse. Tuli liigub teatesõiduna külast külla. Tuld viivad selleks puhuks ehitatud tuleratastel edasi kohalikud koorid, tantsusrühmad ja pillimehed.

Iga päev läbitakse 30-60 kilomeetrit ja iga päev on jagatud umbes kümneks etapiks. Tulevahetuse punktides toimub lühike tseremoonia, kus tuli antakse käest kätte edasi järgmisele tuld viivale kollektiivile. Kindlasti ei puudu ka laul, tants ja pillimäng.
Igal õhtul kl 20 (erandina Luunjas kl 21) jõuab tuli simmanile, mille korraldab tuld vastu võttev vald.

Kogu tuletee täpne kirjeldus on alla laetav siit.

Laulu- ja Tantsupeo SA korraldatud TuleTulemise avaliku ideekonkursi võitsid Tartu Meeskoor Akadeemiline Emajõgi koos naiskooriga Emajõe Laulikud. Nemad said austava ülesande viia 2014. aasta laulu- ja tantsupeo tuli Tartust Tallinnasse.

TuleTulemine numbrites:

  • 1000 kilomeetrit tuleteed
  • 6 maakonda
  • 50 valda
  • 20 päeva
  • 19 simmani
  • 4000 tuleviijat kooridest, tantsurühmadest, orkestritest
  • 500 vabatahtlikku kooridest ja kohtadel
  • 3 erilist tulejalgratast

Vaata ka videost, milline näeb välja uus laulupeo tule tõrvik!