“Linn aitab parklad ehitada ja meie mehitame need valvuritega. Kuna Lauluväljaku ja Kalevi staadioni ümbruses olevad parklad on kõik osalejate transpordile reserveeritud, on jalgratas parim viis pealtvaatajale, et just kiiresti võimalikult peopaiga lähedale pääseda,” rääkis laulu- ja tantsupeo liiklus- ja parkimiskorralduse juht Valdur Talts.

Suuremad jalgrattaparklad rajatakse Lauluväljaku Mere väravate lähedale ja Lasnamäele Turba tänava algusesse ning väiksem Oru tänava ja Narva maantee ristmiku juurde. Kalevi staadioni sissepääsude juures avatakse suurem parkla Staadioni tänaval ning väiksem Võistluse ja Püssirohu tänavate ristmiku juurde.

Ka need, kes tulevad laulu- ja tantsupeole Tallinnast kaugemalt, võiksid oma sõidukid jätta peopaigast eemale ning liigelda edasi jalgsi, ühistranspordi või jalgrattaga. “Kontserdi lõppedes hakkavad kümned tuhanded inimesed korraga kodu poole liikuma, kasutades selleks muuhulgas sõiduteed. Seetõttu lubavad liiklusreguleerijad ohutuse huvides sõidukid liikuma alles pärast jalakäijate hajumist Narva maanteelt, Pirita teelt ja Juhkentali tänavalt. Varasemate aastate kogemuse põhjal võib öelda, et näiteks Lauluväljaku ümbruses kulub selleks kesklinna suunal tubli tund aega. Lasnamäe suunal on aga Smuuli tänav pidevalt kasutatav,” meenutas Talts.

Liikumisaasta vaimus saabub ka laulu- ja tantsupeo tuli tänavu peopaika jalgratastel. 15. juunist 4. juulini 2014 toimuval TuleTulemisel “Külast-külla, käest-kätte” viivad kohalikud koorid, tantsurühmad ja orkestrid peotule peolinna teatesõiduna jalgratastel.

Täpsemat infot peonädala liiklus- ja parkimiskorralduse kohta antakse teada meedia vahendusel ning laulu- ja tantsupeo kodulehel.