Esialgsete andmete kohaselt väljus autojuht palgisorteerimise platsil sõidukist ja kõndis ette rataslaadurile, mille alla hukkunu jäi.

Tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisberg ütles Delfile, et ettevõttes esinevate ohtude hindamisel tuleb tähelepanu pöörata ka nende inimeste ohutusele, kes igapäevaselt teie töökeskkonnas ei viibi vaid vahetevahel täidavad seal oma tööülesandeid.

"Ennekõike on probleemsed ettevõtte territooriumil transpordivahendite ja tõstukite liikumisega seotud alad. Territooriumile tulnud teiste ettevõtete töötajad ei pruugi teada, milliste tegevusega seal tegeldakse ning milliseid sõidukid seal liiguvad ja millised ohud nendest tulenevad," ütles Reisberg.

Ekspert lias, et kui tänavatel on iseenesest mõistatav autode ja jalakäijate liikumisalade eraldamine, siis ettevõtte sisealal sellele pahatihti ei mõelda.

"Elementaarne on, et territooriumil on kindlaks määratud, kus on sõidukite liikumiseks ettenähtud alad ja kus võivad liikuda jalakäijad. Laadimisplatsidel ei ole alati võimalik märgistada tõstukite liikumiseks konkreetseid liikumisteid, sest need peavad töötama kogu platsi ulatuses. Kuid ka sel juhul saab ohuala märgistada liikuva veoki eest hoiatava märgiga. Kindlasti aitab ohutusele kaasa teiste ettevõtete töötajate juhendamine enne oma territooriumile lubamist.“

Õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on uurimist alustanud tööinspektsioon.

Tänavu 29. aprillil kella 16 paiku juhtus Saku õlletehase territooriumil samuti õnnetus, mille tagajärjel viidi inimene haiglasse, kus ta suri.

"Kohale kutsutud kiirabi viis mehe esmasel hinnangul kergemate vigastustega haiglasse. Hiljem saime teada, et kannatada saanud mees suri haiglas," ütles Saku õlletehase kommunikatsioonijuht Kristiina Tamberg aprillis Delfile.

Tambergi sõnul ei olnud tegemist Saku õlletehase töötajaga, vaid tehase koostööpartneriga. "Oleme püüdnud selles ülimalt kurvas juhtumis anda omalt poolt nii palju infot ja abi nii kiirabile kui politseile, kui vähegi osanud oleme. Avaldame sügavat kaastunnet hukkunu omastele," lisas Tamberg.

Hiljem selgus, et hukkunu oli menusarja "Õnne 13" ühe võttepaiga Esko talu peremees Vello Eensalu.

Käesoleva aasta viie kuuga on juhtunud 1712 tööõnnetust, millest seitse on lõppenud surmaga, lisaks on täpsustamisel ühe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Jaga
Kommentaarid