IRLi kuuluv linnapea sattus võimuskandaali keskmesse, kui ilmnes, et lisaks meeriametile Viljandi Pärimusmuusikafestivali kunstilise juhina töötav Kiviberg maksis endale üritusega tegelemise eest palka, mis moodustas märkimisväärselt suure osa kogu linnapoolsest toetusest festivalile. Lisaks on linnapeale ette heidetud linnaasjadega mitte piisavalt tegelemist ning põhiosa enda tähelepanust folgi korraldamisele pööramist.

Ehkki valitseva IRLi koalitsioonipartnerid Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ei eitanud vahetult pärast skandaali puhkemist linnapea vastu hääletamise võimalust, on tänaseks need pinged vaibunud.

"Läbirääkimised on kestnud meil nüüd nädal aega ja kõik probleemid on meie jaoks lahendatud," ütles sotside fraktsiooni esimees Tonio Tamra. "Meie loomulikult hääletame umbusalduse vastu," lubas koalitsiooni liige.

Nädala alguses toimunud läbirääkimiste käigus tunnistas linnapea Ando Kiviberg, et on teinud juhtimisel vigu, ning lubas end edaspidi linna puudutavates küsimustes parandada. Lisaks ütles Kiviberg, et loobub folkfestivali korraldamise eest tasu võtmisest.

Umbusaldushääletus oli plaanitud Viljandi linnavolikogu neljapäevaõhtusel istungil kell 17. Lisaks Kivibergile oli plaanis panna hääletusele volikogu aseesimehe Harri Juhani Aaltoneni umbusaldusavaldus.

Kivibergi umbusaldamiseks täna õhtul erakorraliselt kogunenud volikogu oli koos vaid loetud minutid, sest opositsioon võttis pärast oma esindaja Loit Kivistiku kõnet avalduse tagasi, vahendas ERR-i uudisteportaal.