Täna tekkis Tartu jalgpallikulbi FC Santose ja Tamme staadioni haldava Tartu Spordi sihtasutuse vahel konflikt, sest jalgpallurid ei mõistnud, miks lubati staadionimurule arvukalt võimlejaid napilt kuu aega enne esmakordselt Tartus toimuvaid eurosarja mänge. Vihmas toimunud võimlemispidu sonkis murupinnast silmnähtavalt, Tamme staadioni muru on samas Lõuna-Eestis ainus, mis vastab eurokriteeriumidele.

"Mõistagi ei ole Tartus täna staadione piisavalt ja sellises olukorras on vaja tegutseda eriti täpselt ja hoolikalt üritusi valides ja planeerides, sest isegi ainult Tartu tippklubide poolt Tamme staadioni murule tekitatav koormus on piiri peal," kommenteeris Pohlak juhtumit.

Ta märkis, et jalgpalliliit ja Tartu linnavalitsus on juba aastaid jalgpalliväljakute ebapiisavuse teemal suhelnud, rääkides lisaks vähestele staadionitele ka kunstmurukattega treeningväljakute puudusest.

"Jalgpallurite arv on taasiseseisvumise järgsel perioodil kasvanud mitme suurusjärgu võrra ja on oluline, et selle spordiala harrastamiseks vajalik infrastruktuur, mis üldjuhul peaks olema kohaliku omavalitsuse vastutusel, jõuab vajadusele ühel hetkel järele – tuleb tunnistada, et Tartu on selles osas üks meie spordiala valupunkte," tõdes Pohlak.